Gaat Google Maps apps als Flitsmeister overbodig maken?

Auteur: , 6 Reacties
Gaat Google Maps apps als Flitsmeister overbodig maken?

Door zelf met dergelijke features te komen worden andere handige applicaties voor op de weg overbodig.

Google Maps is een geweldige navigatie-app, maar perfect is het niet. Zo zijn er nog tal van features die je eigenlijk wel zou verwachten bij de applicatie. Zo weet concurrent Waze bijvoorbeeld te melden waar je op moet letten voor flitspalen. In het geval van Google Maps moet je een app als Flitsmeister ernaast hebben draaien. Niet alleen onhandig, maar ook onveilig. Op een platform als iOS op de iPhone moet je handmatig switchen tussen de apps om beide applicaties in de gaten te houden. Dat is een illegale handeling als je aan het rijden bent.

Gelukkig staat Google ook niet stil. Het techbedrijf komt regelmatig met updates naar de navigatiedienst. Een meer dan welkome vernieuwing is het feit dat Maps je gaat waarschuwen voor flitspalen, weet Digital Trends te melden. Google zou de functie op dit moment testen op Android. Tevens moet het mogelijk worden om ongelukken door te geven. Ook een feature die we kennen van Waze en Flitsmeister.

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Gebruikers krijgen een speciale rapporteer-knop op het scherm om ongelukken of mobiele flitsers door te geven. Let wel: tijdens het rijden is het doorgeven van zaken strafbaar. Op het bedienen van een smartphone staat een boete van maar liefst 230 euro, exclusief negen euro administratiekosten.6 reacties

Het enige waarvoor ik Waze gebruik is het in real-time kunnen zien van je snelheid en wat je overal mag. Dan heb je ook geen flitsmelders meer nodig. Zolang Google Maps (of Apple Maps, zelfde verhaal) dat niet biedt, vind ik het beide rukapps.
“Zo weet concurrent Waze bijvoorbeeld te melden waar je op moet letten voor flitspalen.”
Hoezo concurrent, Google is gewoon al jaren eigenaar van Waze…
Je hebt straks dus gewoon meer opties. :)
@720s; Daar heb je de app velociraptor voor. Die geeft dan je snelheid en limiet weer over Maps heen.

“Op het bedienen van een smartphone staat een boete van maar liefst 230 euro, exclusief negen euro administratiekosten.”
Dit is NIET juist! Het klopt inderdaad dat een rechter iemand hiervoor heeft veroordeeld maar dit terug gedraaid omdat het tegen de wet is. Je mag gewoon een scherm bedienen zolang je maar je telefoon niet vasthoud. Enkel het vasthouden is strafbaar. Of het verstandig is om je telefoon te bedienen tijdens het rijden is een ander verhaal.
Tja, kom maar snel hoor. Ik vind het persoonlijk ook kansloos dat Google maps de actuele snelheid via GPS, en de toegestane snelheid niet weergeeft. Als dat toegevoegd gaat worden samen met een flitsmeister achtige waarschuwing dan kunnen de bermboeven inpakken. Lijkt mij een geweldige update!
@dutchdriftking: Zelfs Google kan de actueel geldende max snelheid in dit land niet bijhouden !
Die wisselt vaker als de meesten wisselen van versnelling.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).