Gaat het beter met de Apple Watch dan wij denken?

Apple Watch
Tim Cook zegt dat de verkopen van de Watch helemaal niet in het ravijn zijn gedonderd.

Dat zei de Apple-topman dinsdag, en hij voegde er aan toe dat de Watch in juni zijn beste verkoopmaand ooit had.

Het antwoord kwam op een vraag die werd gesteld aan het slot van de persconferentie naar aanleiding van de kwartaalcijfers -indrukwekkend als je bedenkt dat de vraag hoog was bij de lancering.

Eerder deze maand kwam een rapport uit van Slice Intelligence, dat door veel media werd overgenomen, waarin werd gesteld dat de verkopen sterk waren afgenomen – tot ‘minder dan 20.000 per dag’. Maar dat bleek om online verkopen te gaan, en de Apple Watch werd ondergebracht in een productcategorie ‘other products’, waar ook Apple TV, iPod en
Beats Hardware onder vallen. Verkopen in die categorie stegen met 56%, wat grotendeels wordt toegeschreven aan de Apple Watch.

Tijdens de persconferentie zei Cook ook nog dat Apple de productie van de Watch flink gaat opschroeven voor de feestdagen. Volgens CFO Luca Maestri werden van de Apple Watch meer exemplaren verkocht bij de lancering dan van de iPhone of de iPad.

2 reacties

  1. Ik ken alleen maar meer mensen die hem de afgelopen maand gekocht hebben (en er super blij mee zijn: inchecken in vliegtuig is nog handiger, minder je telefoon gebruiken om snel iets te checken)

  2. Zoveelste Apple Watch bericht.

    “Tim Cook zegt dat de verkopen van de Watch helemaal niet in het ravijn zijn gedonderd.

    Het antwoord kwam op een vraag die werd gesteld”

    Nee tuurlijk hoor je hem niet zeggen dat de verkopen tegenvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *