Fortnite komt met prijzenpot van $ 30 miljoen!

wk-fortnite-prijzenpot-30-miljoen
Fortnite-eigenaar kondigt WK Fortnite met grote prijzenpot aan.

Vorig jaar kondigde Epic Games, de eigenaar van het razend populaire spel Fortnite, al aan dat zij dit jaar voor $ 100 miljoen aan sponsoring zouden doen. Nu het pas gelanceerde Apex Legends een steeds grotere concurrent wordt kondigt het bedrijf het WK Fortnite aan. Van de toegezegde 100 miljoen verdwijnt er $ 30 miljoen in de prijzenpot voor het komende wereldkampioenschap Fortnite. Het leuke is dat iedereen kan meedoen en jij dus ook kans maakt op de eeuwige roem dikke geldprijzen. Uiteraard vertellen we je hoe je mee kunt doen, wat de regels zijn en hoe de prijzen verdeeld worden.

De opzet van het wereldkampioenschap
Het wereldkampioenschap Fortnite 2019 kun je als solospeler spelen en als duo-team. Het toernooi begint vanaf 13 april. Dan organiseert men wekelijks open kwalificatietoernooien tot 16 juni. Iedere week wordt er een miljoen dollar prijzengeld weggegeven.

Van alle deelnemers aan deze open kwalificaties nodigt Fortnite de beste 100 solospelers en beste 50 duo’s uit voor het finaleweekend dat van 26 tot en met 28 juli in New York City gehouden zal worden. Iedere deelnemer die uitgenodigd wordt ontvangt sowieso $ 50.000,- en voor de uiteindelijke winnaar ligt een cheque van $ 3 miljoen klaar. Uiteraard moet je als speler wel aan een aantal regels voldoen. Deze zetten we ook op een rij.

Voorwaarden voor deelname
Je kunt alleen meedoen aan de open voorrondes en eventueel het finaleweekend als je aan de volgende voorwaarden voldoet:
– Spelers moeten minimaal 13 jaar oud zijn en toestemming van hun ouder(s) of voogd overleggen als zij jonger dan 18 zijn.
– Spelers mogen geen accounts geschorste accounts op hun naam hebben en geen straf of schorsing oplopen tijdens de duur van het toernooi.
– Eventuele sancties naar aanleiding van gedrag voor het toernooi moeten voordat het toernooi begint zijn vervuld of afgelopen (in geval van schorsing).
– Nadere voorwaarden volgen.

Wie zich na het lezen van deze regels afvraagt waar de rest van de beloofde 100 miljoen blijft kan gerust zijn. Voor spelers die geen Battle Royale spelen en rondom de kwalificaties en finale van het wereldkampioenschap worden er allerlei andere activiteiten opgezet waarmee geld te verdienen valt. Ook maakte Epic Games bekend dat zij tot het eind van het jaar wekelijks toernooien met een prijzenpot van 1 miljoen dollar zal organiseren. Zij zal ook nog meer evenementen aankondigen. Tot slot garandeerde zij dat de beloofde 100 miljoen sponsoring ook echt dit jaar wordt uitbetaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *