Gaat HTC het volgende Nexus-toestel maken?

Gaat HTC het volgende Nexus-toestel maken?
Google lijkt nog steeds vertrouwen te hebben in het verlieslijdende HTC, maker van de beste Android-telefoons van het moment.

De huidige Nexus-toestellen van Google worden nog door LG (smartphones) en Asus (tablets) gefabriceerd. Er zijn echter aanwijzingen dat HTC zich binnenkort ook als Nexus-fabrikant mag opwerpen. XDA-Developers stuitten in de changelog van Android 4.4.3 namelijk op een stukje code dat verwijst naar HTC met de onbekende codenaam ‘flounder’. Nietszeggend, zou je denken, maar iemand met tijd te veel achterhaalde dat ‘flounder’ de naam is van een groep platvissen. En laat Google nou regelmatig vissoorten gebruiken als interne naam voor Nexus-apparaten.

Gaat HTC het volgende Nexus-toestel maken?

Bovendien onderstreept het de eerdere geruchten dat HTC al werkt aan een nieuw Nexus-tablet. Een apparaat dat naar verwachting wordt uitgerust met een 8 inch scherm.

Zo’n lucratieve Nexus-deal met Google zou voor HTC in ieder geval als een geschenk uit de hemel komen, als we de winstcijfers erbij pakken. En gezien de skills die HTC heeft met het bouwen van toptoestellen is het voor ons consumenten ook best een leuk vooruitzicht.

5 reacties

  1. Ik moet zeggen dat HTC de afgelopen 2/3 jaar toch wel de beste telefoons uitbrengt. Over smaak valt natuurlijk te twisten maar het kan mij wel bekoren. Ook htc’s schil ‘sense’ is erg clean en overzichtelijk. Dus als ze dit doorkunnen voeren in een tablet kan ik dat alleen maar toe-juichen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *