Gaat Jay-Z Tidal verkopen?

Auteur: , 4 Reacties
Jayz

Het lijkt erop dat Samsung er behoorlijk wat centjes voor over heeft om zijn eigen Spotify-'concurrent' binnen te halen.

Een complete mislukking was/is Tidal zeer zeker niet, maar een echte bedreiging voor Spotify is het tot nu toe ook niet geworden. Je zou misschien denken dat de streamingservice grofweg hetzelfde waard is, misschien iets minder zelfs, dan in de periode voor Jay Z de boel overnam. Maar nee, waar de rapper/ondernemer/sjacheraar vorig jaar nog 56 miljoen dollar neertelde voor het bedrijf, wordt de waarde nu geschat op een slordige 100 miljoen. Er zijn mensen die harder moeten werken voor zo’n waardestijging. En dan te bedenken dat er aanvankelijk naar Tidal werd gekeken als Jay Z’s eerste mislukking sinds… zijn geboorte? Spotify en Google zouden trouwens ook interesse hebben, wat de prij$ verder kan opdrijven (wat Spotify ermee moet is een raadsel. Misschien een geval van: laten we iedere concurrent uitkopen voor het een echte bedreiging wordt).

Tidal was voor Jay Z een handig een-tweetje natuurlijk: zijn naam én zijn kaartenbak met bevriende artiesten die voor net dat beetje extra exposure zorgen. Afgelopen september mocht Tidal al zijn 1 miljoenste gebruiker verwelkomen (blijkbaar zijn die zo’n 100 dollar per stuk waard) en onlangs schoot de app naar de eerste plaats in de app-store, met dank aan een zekere Kanye West en zijn niet onaardige maar ook niet echt om over naar huis te schrijven album The life of Pablo.

Oh ja, voor ik het vergeet, we hebben het hier weer eens over anonieme bronnen, dus reken ons er niet op af als het niet blijkt te kloppen. Volgens deze bron, die sprak met de New York Post, werkt Samsung ‘aan iets heel groots’. Jay -Z en Samsung hebben al eens eerder prettig samengewerkt toen zijn album Magna Carta Holy Grail (meh) eerst voor Samsung-smartphone-gebruikers beschikbaar kwam.4 reacties

Maar een miljoen gebruikers en dan al een waarde van $100 miljoen.
Over de tech bubbel gesproken?
@Donstil: 100euro/jaar abonnement? Klopt toch.
@Donstil:

Tidal kost 10 a 20 euro per maand per gebruiker.

Ze ontvangen dus 10 miljoen euro/dollar per maand. 120 miljoen per jaar…..
@dragonforce je vergeet ff voor het gemak dat van die 1 miljoen gebruikers het overgrote meerendeel de gratis versie gebruikt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).