Gaat Microsoft de consument eindelijk een plezier doen?

Auteur: , Geen reacties
Eindelijk

Komt er eindelijk een betaalbaar abonnement?

Microsoft komt mogelijk met een handige bundel die voor veel niet-particulieren al beschikbaar is, zo meldt ZDNet. Het zou gaan om een Microsoft 365 Consumer-abonnement dat de kleine groep zelfvoorzienende particulieren eindelijk een plezier zou moeten doen.

Laten we eerlijk wezen: Microsoft is best wel duur. Voor een bedrijf dat wat betreft OS op zo’n 75% van alle PC’s draait, vragen ze immers best veel voor het besturingssysteem. Als gamer bouw ik daarnaast altijd zelf mijn PC’s en met een beetje zelfverheerlijking moet ik stellen dat ik het liefste legale software gebruik, waaronder Windows en het Office-pakket. De prijs van die software loopt al heel snel behoorlijk hoog op.

Dat terwijl bedrijven, enterprises en onderwijsinstellingen relatief goedkoop een pakket kunnen kopen waar alles bij inbegrepen is. Zo krijg je bij het Microsoft 365-abonnement Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security. Ik wil dat als particulier wel.

Nu, de meeste mensen krijgen een Windows 10-licentie simpelweg bij het aanschaffen van een nieuwe computer/laptop. Dat is leuk en aardig, maar ik moet los een Windows-licentie en Office 365 aanschaffen. Wat mij betreft dus een slimme zet van Microsoft om een kleiner pakket voor thuisgebruikers beschikbaar te maken. Althans, klein is een groot woord. Microsoft 365 Consumer zal waarschijnlijk Windows 10, Office 365 Home, Skype, Cortana, Bing, Outlook Mobile, Microsoft To-Do en misschien zelfs een MSN-app bevatten.

Al met al krijg je voor een nog onbepaalde prijs dus een hoop software inclusief updates voor al die applicaties en het OS. Dat is, als de update niet wéér gepauzeerd wordt. Daarnaast lees je in dit artikel alles over de afgelopen kwartaalcijfers. Geen zorgen voor Microsoft; het bedrijf maakt letterlijk in ieder segment flinke groei door.

Foto @okubax (bijgesneden)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).