Gaat politie in de V.S. killerdrones inzetten?

Auteur: , 2 Reacties
Drone bewapend politie

Dankzij het aannemen van een gewijzigd wetsvoorstel kan de politie in North Dakota nu legaal haar drones bewapenen. Hoveel slachtoffers zouden ze gaan maken?

In North Dakota zou Bill 1328 worden aangenomen, een wetsvoorstel met een heldere boodschap: drones zouden niet bewapend mogen worden. Naar verluidt ging de wapenlobby zich er toen mee bemoeien, en een aangepaste versie van de wet is nu aangenomen: alleen dodelijke wapens zijn uit den boze. Alles dat gekwalificeerd is als ‘less than lethal’ mag nu door de politie gewoon aan een drone worden bevestigd (In een artikel wijst The Guardian erop dat ‘less than lethal’ stroomstootwapens vorig jaar tot 39 door de politie gedode Amerikanen hebben geleid – in totaal zijn er door toedoen van de politie 774 mensen omgekomen). Om de drones in te zetten is niet eens een huiszoekingsbevel nodig.

In het proces om het wetsvoorstel aangenomen te krijgen legden diverse groepen getuigenissen af om de wet tegen te houden, waaronder de kamer van koophandel in North Dakota en de directeur van de University of North Dakota’s drone-programma.2 reacties

Hoveel schrijffouten ga je maken?
@mercedesclsfan: Hoeveel ga jij er aanwijzen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).