Gaat Rusland de iPhone per 2015 verbieden?

Gaat Rusland de iPhone per 2015 verbieden?
Mocht je vergroeid zijn met je iPhone, denk dan goed na voor je een bezoekje aan Rusland plant.

Het land van Vladimir Poetin is namelijk van plan om de verkoop van iPhones en iPads met ingang van januari 2015 te verbieden. Dat heeft overigens niets te maken met de coming out van Apple CEO Tim Cook, mocht je dat denken na de eerdere uitbarsting hierover van een Russische politicus. iCloud is namelijk de boosdoener.

De Russische overheid eist dat gegevens worden opgeslagen op servers in eigen land. Daar voldoet Apple met iCloud momenteel niet aan en dat zou weleens slecht nieuws kunnen zijn voor Russische Apple-liefhebbers. Ook bedrijven als Facebook en Twitter zouden de gevolgen van het besluit kunnen gaan voelen, omdat ook zij de gegevens van hun Russische gebruikers buiten het land opslaan.

Het is niet voor het eerst dat Rusland maatregelen neemt om de eigen markt te ‘beschermen’. Eerder werd al gesuggereerd om de import van Westerse auto’s aan banden te leggen, om zo de verkoop van eigen auto’s te stimuleren.

Nog geen reacties

  1. Zie ik hier het begin van de aanleiding van een nieuwe revolutie in Rusland? Niet door Apple of de Apple aanhang natuurlijk. Maar als de eigen markt zo rigoureus beschermt moet worden, ligt er een erg diep probleem te borrelen onder het oppervlak van de Russische economie.

    • @azenomei: Het overgrote deel van de russische bevolking draagt poetin op handen, die man antwoordt gewoon op alle boycots e.d. die rusland om de oren krijgt. Van mij mogen ze eens het gebruik van buitenlandse servers bij het spelen van games verbieden, daar stikt het immers van de russen die het vertikken engels te spreken op een engelse server. Niet dat dat zo’n grote impact zal hebben als het verbieden van de iPhone, maar toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *