Gaat The Interview ook in Nederland draaien?

Gaat The Interview ook in Nederland draaien?
Op de valreep is het de meest besproken en controversiële film van 2014. Maar krijgen we hem hier ook in de bios voorgeschoteld?

Is het dan toch de allerbeste marketingtruc van de 21e eeuw? Nadat filmstudio Sony Pictures leek te zwichten voor de terreurdreiging van de hackers die een verbod op The Interview eisten, gaat de film alsnog in première op Eerste Kerstdag. Zo’n 200 bioscopen in Amerika zullen de film vertonen, wat dit epos van Seth Rogen en James Flacco Franco nu al een cultstatus geeft. Of dit iets met de uitspraak van Obama te maken heeft, die vond dat Sony een fout maakte door de film te annuleren, is niet bekend.

Ondertussen is het nog niet bekend of de film ook in Nederland uitkomt. Universal Pictures, die de titels van Sony in Nederland uitbrengt, zegt nog niet te weten of de film hier gaat draaien. De titel is echter nog niet van de releaselijst geschrapt, zo meldt het ANP. Pathé, de grootste bioscoopketen van Nederland, liet eerder weten de omstreden komedie te gaan draaien als Universal The Interview gaat aanbieden.

Waar gaat The Interview eigenlijk over?

Synopsis: Dave Skylark, gespeeld door James Franco, is een succesvolle talkshowhost met zijn eigen ‘Skylark Tonight’. Echter, het brein achter dit succes is producer beste vriend Aaron (Seth Rogen). Aaron, die altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging, weet voor Dave een interview te strikken met de meedogenloze dictator van Noord-Korea: Kim Jong-Un. Wanneer de twee zich voorbereiden op het vertrek naar Noord-Korea, worden ze benaderd door de CIA met een plan om de dictator te vermoorden. Dave en Aaron accepteren de opdracht van de CIA, maar blijken nou niet bepaald moordmachines te zijn die de gevaarlijkste man op aarde kunnen ombrengen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *