Galaxy Fold wereldwijd vertraagd, wat zegt Samsung?

Auteur: , 2 Reacties
Nog even geduld

In een uitgebreid statement legt Samsung uit wat ze de komende tijd gaan doen.

Gisteren werd bekend dat Samsung nog eventjes zou wachten met de release van de Galaxy Fold in China, maar het PR-drama breidt zich verder uit: de release van de Galaxy Fold wordt voorlopig even uitgesteld.

Het is gigantisch nieuws, zo zul je zelf ook concluderen, dat Samsung een stapje terug neemt en voorlopig nog even aan het toestel gaat werken. Want ja, reviewers waren eigenlijk heel erg enthousiast over het toestel, maar de volgende dag zongen ze een toontje lager toen displays het bleken te begeven.

En dat drama is te groot voor Samsung om nog door te gaan met de beoogde launch van over een paar dagen. Nu geeft het Zuid-Koreaanse bedrijf zichzelf voldoende tijd om de Fold te fixen en in de aankomende weken horen klanten precies wanneer ze hun toestel kunnen ontvangen.

In een uitgebreid statement tegenover de Wall Street Journal gaat Samsung in op de controverse:

“Hoewel veel reviewers ons de grote potentie [van de Galaxy Fold] hebben laten zien, toonde ze ons ook dat het apparaat verder verbeterd moet worden voor de best mogelijke gebruikerservaring. Om de feedback volledig te kunnen evalueren en om verdere tests uit te voeren, hebben we besloten om de release van de Galaxy Fold uit te stellen.”

Het miljardenbedrijf gaat tevens in op de twee hoofdzakelijke problemen met het toestel. Enerzijds bleek er iets mis te zijn met de scharnieren, maar anderzijds werd er een laagje van het scherm afgepulkt wat er niet af zou mogen.

“Initiële ontdekkingen concluderen dat display-problemen onder andere werden geassocieerd met klappen op de scharnieren aan de boven- en onderkant. Er was ook een incident waarbij een substantie werd aangetroffen in het apparaat, wat de performance aantastte.”

Samsung verwijst hier naar TheVerge, wiens reviewmodel van binnenuit werd doorboord door een stukje.

“We zullen maatregelen nemen om het display beter te beschermen. We gaan de handleiding ook aanpassen op het gebied van het ‘verzorgen’ van het display, inclusief de beschermlaag zodat onze klanten het maximale uit hun Galaxy Fold kunnen halen.”

Kortom, Samsung gaat twee dingen doen: de handleiding duidelijker maken zodat gebruikers het scherm er niet meer proberen af te pulken. Dat is zo gepiept. Het probleem aan de binnenkant van het ingewikkelde toestel (check hier de teardown) is daarentegen wat moeilijker op te lossen. Gaat Samsung de samenstelling van de onderdelen aanpassen? Of bij ieder exemplaar wat extra lijm of bescherming op de zwakke plekken doen? Wat ook de oplossing is, dat klinkt als een tijdrovend proces.2 reacties

Die folie is er blijkbaar zo makkelijk van af te pulken dat een “ervaren” reviewer denkt dat het een los velletje ter bescherming is.

Hoe kan je uberhaupt een €2000 telefoon op de markt brengen die afhankelijk is van een onbeschermd stukje folie ? Lekker krasvast ook !

Ach .. maar ze zijn wel de “eerste”.
Het is inderdaad absurd dat het ogenschijnlijke folietje cruciaal is voor het apparaat, maar het velletje was er zeker niet makkelijk af te pulken. In deze video (van een van de reviewers) legt hij uit hoe het laagje eraf kwam. Niet gemakkelijk, maar omdat ‘ervaren’ reviewers net als de consument gewend zijn aan het eraf pulken van zo’n laagje, werd het toch gedaan. Sommige modellen gingen bij het eraf forceren van een klein hoekje al kapot. Een zeer kwalijke zaak en onbegrijpelijk dat Samsung dit niet heeft zien aankomen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).