‘Galaxy Note 10 krijgt grootste 4K smartphonescherm ooit’

Boem
Want je smartphone met één hand gebruiken is zó verleden tijd.

In het begin van het smartphonetijdperk was grootte ook al een dingetje. Toen ging het nog meestal om 4 inch-displays op kekke smartphones met elk een unieke uitstraling. Volgens Steve Jobs zouden toestellen ook niet groter moeten worden dan de iPhone 4(S). Niemand zou immers een groter toestel willen. Tja

Fast forward naar 2018 en we mogen jullie vandaag het nieuwtje brengen dat Samsung achter de schermen bezig is met het maken van de Galaxy Note 10. Geen verrassing, mits je een beetje logica toepast. Volgens ‘betrouwbare bronnen’ zou Samsung een gigantische 6,66 inch display gereed maken voor de nieuwe Note.

De informatie is afkomstig van iGeekPhone. Alsof dat nog niet gek genoeg is, wordt het naar verluidt ook nog eens een 4K-scherm. Miljoenen pixels dus. In hoeverre deze resolutie eigenlijk noodzakelijk is, daar valt aan te twijfelen. Energiezuinig in ieder geval zeker niet.

De Galaxy Note 10 wordt in ieder geval niet de eerste smartphone met een 4K-scherm. Die eer is weggelegd voor de Sony Xperia Z5 Premium. Deze gebruikte het 4K-scherm echter alleen voor video’s en foto’s.

2 reacties

    • @pawarana: zeiden ze jaren geleden ook met een eerste 5.5 inch scherm. Nu is dat minstens de standaard geworden.
      Bovendien hoeft een degelijk scherm niet per definitie een groter toestel te zijn dan de huidige Note als alle bezels verdwijnen.

      Laat Displays maar aan Samsung over, dat doen ze als de besten. Met afstand !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *