Galaxy Note 8 klachten rijzen de pan uit: gebruikers boos

Samsung Galaxy Note 8
Gelukkig zijn er nog geen meldingen van brandgevaarlijke exemplaren.

Samsung lijkt haar lesje wel geleerd te hebben vorig jaar. Het debacle van de explosieve Galaxy Note 7 heeft ervoor gezorgd dat de smartphonefabrikant tegenwoordig nog secuurder is rondom het plaatsen van accu’s in haar toestellen. Mede hierdoor is de Galaxy Note 8 bepakt met een kleinere accu, maar is verder een prima apparaat. Foutloos blijkt de phablet van Samsung echter niet.

Wereldwijd zijn er namelijk veel klachten te vinden op Samsung-fora waar gebruikers melden dat hun Galaxy Note 8 regelmatig vastloopt, waardoor het toestel niet meer te gebruiken is. Alleen een soft reset lijkt dit probleem te kunnen verhelpen. Zowel de Amerikaanse Snapdragon-variant als het Europese Exynos-model heeft last van dit probleem.

Een eenduidige oorzaak is tot dusver niet bekend, maar veel gebruikers melden dat het probleem plaatsvindt op het moment dat de contacten-app wordt geopend. Het maakt niet uit of de app indirect of vanuit de dialer wordt opgestart. Het vastlopen gebeurt bij consumenten echter ook tijdens het openen of gebruiken van andere apps.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn de problemen rondom het vastlopen op te lossen aan de hand van een software-update. Samsung onderzoekt op dit moment wat de exacte oorzaak is van de Galaxy Note 8 problemen en hoe deze op te lossen zijn.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *