Galaxy Note 8 krijgt beter ontwerp-element dan Galaxy S8

Note 8
Dit plaatje laat mogelijk zien dat de Zuid-Koreanen kiezen voor een andere aanpak.

Met het verdwijnen van de thuisknop bij de Galaxy S8 moest Samsung op zoek naar een alternatieve plek voor de vingerafdrukscanner. De scanner implementeren in het scherm behoorde destijds nog niet tot de mogelijkheden en dus moest iets anders worden verzonnen.

Uiteindelijk werd het de achterkant. Een niet heel logische plek, vonden ook critici. Bij de Galaxy Note 8 kiest Samsung mogelijk voor een andere weg. Een gelekte dummy (via Weibo) van het nieuwe vlaggenschip laat zien dat de vingerafdrukscanner zich niet op de achterkant van het toestel zal bevinden. De enige andere logische plek is verwerkt in de smartphone. Oftewel: een vingerafdrukscanner die verwerkt is in het display.

Het gaat hier om een gerucht, dus het is goed om het nieuws met een korreltje zout te nemen. Toch zou het een verbetering zijn ten opzichte van de Galaxy S8, mocht dit rumoer kloppen. Het is immers veel fijner om het scherm te ontgrendelen met je duim, die zich toch al op het toestel bevindt, dan met een vinger op de achterkant van een smartphone.

4 reacties

 1. Nu al een aantal weken in het bezit van een S8. Hiervoor een Note 4. Ik moet zeggen dat de scanner op de achterzijde heel snel went. In het begin even wennen en zit je vaak op de lens maar dat is van korte duur.

  • @ffw88: Ik heb de eerste 3 weken een S8 gehad en nu een S8+ maar kan er niet aan wennen tot nu toe. Vind de plaatsing verschrikkelijk en het “blinde” voelen werkt ook erg matig.

   Verder wel erg te spreken over het toestel trouwens.

   • @Donstil: Heb je er ook een hoesje/cover omheen? Ik heb de S8 Nillkin “frosted Shield” backcover. Hierdoor zijn de camera, vingerscanner en flitser iets dieper verzonken en beter voelbaar en hoef je minder te “zoeken”.

    [img]https://www.knaldeals.com/afbeelding/product-zoom/2034176/samsung-galaxy-s8-plus-nillkin-backcover-screenprotector-zwart-006.jpg[/img]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *