Galaxy Note 9 – Alle verwachtingen op een rij

Auteur: , 1 Reactie
Prachtig en bijna randloos

Dit verandert er allemaal ten opzichte van de Note 8.

Dat de Note 8 een groot succes was ondanks een hoop problemen en het fiasco van Note 7-gate, is een wonder. Als het toestel van Samsung die PR-nachtmerrie kon overleven, dan zijn we extra benieuwd hoe de Note 9 het gaat doen. Ongeacht de reputatie van het Zuid-Koreaanse merk, zullen de specs uiteindelijk de doorslag moeten geven. Dit zijn alle aannemelijke geruchten over de aankomende Note 9 op een rijtje.

Specs
Volgens TheInvestor wordt de Galaxy Note 9 ietsje groter dan de Note 8. Echt ietsje, want met een 6.38-inch display komt er welgeteld 0.06-inch bij ten opzichte van zijn voorganger. Met een aspect-ratio van 18.5:9 krijgt hij dezelfde verhoudingen als de Note 8. Wat betreft resolutie zijn de meningen nog verdeeld. Men twijfelt doorgaans tussen 2.960 x 1.440 pixels en een 4K-scherm.

Zoals in deze eerste benchmarks al duidelijk werd, lijkt de performance van Samsung’s paradepaardje tot dusver nog niet optimaal. Dat zou je niet zeggen met de hardware; afhankelijk van je regio krijg je een Note 9 met een Snapdragon 845 of een Exynos 9810.

Wat betreft het werkgeheugen lijkt het erop dat de Galaxy Note 9 wordt uitgerust met 6GB. Dat is netjes, maar volgens sommige insiders is het nog niet zeker of het toestel maar liefst 8GB RAM krijgt (al dan niet bijvoorbeeld in een plus-variatie) met 512GB opslagruimte. Dan moet je volgens de lekker ‘geluk’ hebben, dus wellicht dat die variant bijna nergens of in beperkte hoeveelheden beschikbaar wordt.

Over de opslagruimte gesproken, de Note 9 krijgt waarschijnlijk standaard 64GB geheugen, met nog eens 400GB extra mogelijke opslagruimte door middel van een microSD-kaartje. Tot slot mogen we een veel grotere batterij verwachten (3,850mAh ten opzichte van de 3,300mAh van de Note 8), een irisscanner, gezichtsherkenning en waarschijnlijk krijgen Samsung-gebruikers toegang tot Bixby 2.0.

Design
Wat betreft visuele kenmerken gaat de Note 9 erg lijken op de Galaxy S9 Plus, inclusief gebogen schermranden en een glazen achterkant. En over die achterkant gesproken, daar heerst nog de meeste twijfel over, want waar komt de vingerafdrukscanner?

Hoewel een beter geplaatste vingerafdrukscanner op de achterkant (bij de Note 8 zat die op een vreemde plek) een leuke toevoeging zou zijn, doen er ook geruchten de ronde dat er een vingerafdrukscanner in het scherm komt.

Prijs en releasedatum
Een exacte prijs voor de Note 9 is nog niet bekend, maar we kunnen één ding veilig stellen: Samsung gaat hun vlaggenschip niet goedkoper maken. Met een prijskaartje van rond de $930 dollar in de V.S en tevens rond de €1000 euro in Europa is het een stevige aanschafprijs.

Wanneer fans een klein fortuin over de toonbank kunnen smijten, is nog niet officieel bekend. Volgens insiders zou Samsung het toestel in juni officieel aankondigen. Dan zou de Note 9 zo vroeg als juli in de winkels kunnen liggen, al is het tevens aannemelijk dat Samsung in september met de smartphone komt, zoals ook de Note 8 in die periode uitkwam.1 reactie

Dus als je het toestel koopt in december 2018 zit je al met 200 of 300 euro goedkoper of krijg je een accessoire erbij bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).