Galaxy Note 9 design lek: Is dit gewoon een Note 8.1?

Auteur: , Geen reacties
Hoe langer je kijkt...

Hoe langer je kijkt, hoe... minder verschil je ziet.

In de afgelopen weken is er al ontzettend veel informatie gelekt over de Galaxy Note 9, maar veelal kwam dat van ‘insiders’ die aspecten beschreven of werden er shady renders getoond. AndroidHeadlines heeft nu een – wat zij bestempelen als een – officiĆ«le render in handen. Samsung lijkt daarentegen een vergissing in de benaming te hebben gemaakt.

Het hing al langer in de lucht: de Galaxy Note 9 gaat geen revolutionair toestel worden en afgezien van wat tweaks en wellicht een extra sensor aan de achterkant, is dit nagenoeg een opgepoetste Galaxy Note 8. En dan heb ik het niet eens over het design.

Uit de bovenstaande render blijkt namelijk dat letterlijk alles op exact dezelfde plek zit. Er is wederom gekozen voor een nagenoeg bezel-less scherm, met een subtiele rand aan de onderkant en alle camera- en sensor-gerelateerde modules in de boven-bezel.

Voor de duidelijkheid: we hebben het hier over de voorkant van de Galaxy Note 9. Afgezien van een iets groter scherm is die namelijk identiek aan zijn voorganger. Onder de motorkap is het een iets ander verhaal.

Zo zou de Note 9 een veel grotere batterij krijgen. Het gaat daarentegen niet om de grootte, maar om hoe je hem gebruikt. Het grotere scherm en de (vermoedelijk) aangescherpte functies zullen immers ook meer stroom vereisen als er op dat gebied geen vooruitgang wordt gemaakt.

Allerbelangrijkst zou de verplaatsing van de vingerafdrukscanner zijn. Die zou van bovenaan het toestel (naast de camera) op de Note 8 verplaatst worden naar het midden. Tot slot zou de Note 9 ook een verbeterde stylus krijgen.

Al met al lijkt de Galaxy Note 9 het op wat genuanceerde veranderingen niet over een compleet andere boeg te gooien. Het toestel dat op deze datum gelanceerd gaat worden, is dus perfect voor gebruikers die met een oudere Galaxy Note rondlopen en willen upgraden (bijvoorbeeld omdat hun Note 7 is ontploft). Voor Note 8-gebruikers lijkt het vernieuwde toestel me relatief weinig toevoegen, maar hey, soms wil je gewoon het nieuwste van het nieuwste en dat is hartstikke okay.

Foto (links) @DoerNocEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).