Galaxy S10 marteltest: Overleeft de vingerscanner krassen?

Not nice
De in-display vingerafdrukscanner zou wel eens onbruikbaar kunnen zijn als je scherm beschadigt.

JerryRigEverything is weer losgeslagen en dit maal martelt hij een gloednieuwe Samsung Galaxy S10. Ja ik weet het, het doet ontzettend pijn om een smartphone van minstens €1000 euro te zien worden onderworpen aan de niet zo tedere handen van de YouTuber, maar het is het waard. Voor science!

De marteltest start relatief rustig terwijl de YouTuber opmerkt dat er eigenlijk weinig veranderd is sinds de release van de Galaxy S6, 4 jaar geleden. Dat is misschien wel zo, maar het blijkt nog steeds een solide design met een structurele integriteit van heb ik jou daar.

Het scherm is, zoals we ondertussen gewend zijn, behoorlijk krasbestendig maar begint af te brokkelen bij een hardheid van 6, met diepere groeven op level 7. Nogmaals, niks nieuws onder de zon. Wat wel hartstikke nieuw is, is de in-display vingerafdrukscanner van Samsung, die in tegenstelling tot de meeste vingerafdrukscanners niet optisch, maar ultrasonisch werkt. Hoe presteert de scanner als het scherm aan diggelen ligt.

Nou, in eerste instantie valt het wel mee. Flinke krassen – veel erger dan doorgaans ‘in het echt’ – hebben geen effect op de scanner. De ultrasone technologie ‘luistert’ als het ware dwars door de beschadigingen heen. Wanneer JerryRigEverything daarentegen een level 8 krasser tevoorschijn haalt, wordt het menens. De diepe groeven, die barsten in het scherm simuleren, maken de vingerafdrukscanner onbruikbaar.

Niet heel gek, want alleen saffier is opgewassen tegen deze hardheid. Dat zou een beetje gekkenwerk zijn om de hele smartphone met dit duurdere materiaal te bekleden. En over glas gesproken, de gloednieuwe punch-hole camera en het camera-eiland op de achterkant beschermen de lenzen netjes. Het toestel is stevig en zelfs een aansteker kan de Galaxy S10 nauwelijks beschadigen.

Check hier de volledige marteltest:

[gv data=”QD_IlFkqSnA”][/gv]

We vergeleken de Galaxy S10-reeks met een hoop andere toestellen. Check hier de verschillen van de Galaxy S10 line-up onderling. We vergeleken de S10 ook met zijn voorganger om te kijken of er inderdaad weinig is veranderd. Tot slot vind je in dit artikel de showdown tussen de Galaxy S10 Plus en iPhone XS Max.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *