Galaxy S7, LG G5 krijgen beiden ‘always on’-display

Auteur: , 4 Reacties
Galaxy S7

Samsung blijkt copyright te hebben aangevraagd op de term, maar de LG G5 krijgt een vergelijkbare feature. Lees hier wat het precies inhoudt.

‘Always on’ lijkt hier te betekenen wat je vermoedt dat het betekent: het AMOLED-scherm zal doorlopend informatie tonen als het weer, data uit S Health, notificaties enzovoorts. Volgens anonieme bronnen zou de feature slechts een procent van de indrukwekkende batterij per uur gebruiken. Nog onbekend is of het hier om een fullscreen-modus gaat of dat slechts een klein deel van het scherm info zal tonen. Dat laatste zou gemakkelijk kunnen dankzij de AMOLED-techniek, waarbij individuele pixels verlicht kunnen worden terwijl de rest van het scherm op uit blijft staan. Dat scheelt natuurlijk ook aanzienlijk in stroomverbruik.

In een apart bericht wordt duidelijk dat ook een ander 2016 flagship, de LG G5, van een dergelijke feature voorzien zal zijn.

LG-G5-display

In deze GIF zien we de schermen van een aantal toestellen één voor één donker worden, tot de LG G5 verschijnt met een aantal notificaties in een klein deel van het scherm met daarnaast de term ‘always on’ (mogelijk moet daar iets anders voor bedacht worden, nu Samsung copyright heeft op de term). De LG G5 zal overigens niet voorzien zijn van een AMOLED-display, dus hoe de techniek hier gaat werken is nog niet duidelijk.4 reacties

Nou, dat is zo’n 16% extra batterij dat er wordt weggesnoept op een dag. Vind ik behoorlijk veel.
Een paar procent x 24 uur is, ondanks een knoeperd van een accu, nog steeds te veel.
Zie het nut ook niet in van Always On … Om maar de tijd te zien ten alle tijden ?
Een Nokia Lumia heeft dat al jaren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).