Galaxy S7 VS HTC 10: wie overleeft deze epische droptest?

S7 VS HTC 10
Welk toestel appt nog als vanouds en welke spat in twintig stukken uit elkaar?

Twee gloednieuwe flagships in de hoogste (bizarre uitzonderingen daargelaten) prijsklasse. Twee toptoestellen die pas kort geleden hun weg vonden naar de consumentenmarkt. Ze treffen elkaar (en een betonnen vloer) in een bikkelharde survival of the fittest, winner-takes-all-titanenstrijd. Wie overleeft, en wie eindigt in gruzelementen op het beton? Want waterdichtheid is leuk en aardig, maar naar alle waarschijnlijkheid komt je trots eerder in aanraking met een stoep of tegelvloer dan met spatwater of toiletpot.

Deze test zit behoorlijk professioneel in elkaar. In plaats van zomaar wat met de toestellen te gaan smijten is een heuse droptest-machine ingezet. Deze laat de smartphones met gelijke kracht op hun voor- achter- onder- en zijkanten vallen op een harde betonnen ondergrond.

Spoiler alert: De duidelijke winnaar? De HTC 10. Hoewel bij beiden het glas in meerdere rondes kapot ging bleef het scherm van de HTC 10 wel gewoon werken. Uiteindelijk koste het 32 pogingen om de LCD onder het glas kapot te krijgen. Indrukwekkend!

Check de video:

[gv data=”tS3NLCPK4NI”][/gv]

Nog geen reacties

  • @mstiic: Wat een onnozele reactie. De HTC 10 en S7 zijn concurrenten van elkaar zoals @Gioor ook al aangeeft. Waarom zou je concurrenten niet met elkaar kunnen vergelijken. Ik heb de afgelopen maand flink zitten twijfelen of ik een S7 Edge of HTC 10 zou aanschaffen, voor mij was de metalen behuizing één van de redenen waarom ik voor de HTC heb gekozen.

 1. Tja, als je nergens in uitblinkt heb je nu toch een pluspunt.
  Je ontleent hier overigens niks aan want als je HTC10 valt en het scherm wel scheurt dan zit je ermee.
  Sterke constructie, sure …… Ik heb liever een phone die sterk is in gebruik want ik koop hem niet om te laten vallen.

   • @supakusha: Het is een prima phone maar niet meer dan dat.
    Hij is erg overpriced en in het segment waarin hij zit (prijs) kan hij die prijs niet waarmaken.
    Niet leuk voor de fans maar HTC heeft meer tijd gehad om met iets moois te komen maar afgezien van de sterke behuizing kunnen ze de goedkopere S7 op geen enkel ander punt kloppen.

    Beetje dwangmatig zoals men die HTC10 probeert te pluggen ….

     • @supakusha: Wat klopt er dan niet ? Wat is niet waar dan ?

      Is de HTC 10 sneller ? Gaat de accu langer mee ? Is hij goedkoper ? Is hij toch opeens waterdicht ? Kan de 10 opeens draadloos opladen ? Heeft de 10 toch een beter scherm ?

      En ga zo maar door.

      Het is een prima toestel, maar niet meer dan dat. Het prijst zich met zijn imago (HTC leverde de afgelopen jaren producten waarvan zelfs de fans niet altijd vrolijk werden) en de te dure prijs uit de markt, zeker gezien de competitie.

      HTC heeft natuurlijk zijn schare underdig fans en dat zie je ook hier. Die zullen het ten alle tijde verdedigen.

     • @turbobrick: Laten we beginnen met de snelheid van de telefoon, de HTC en de Samsung zijn hierin gelijkwaardig.
      De accuduur van de HTC is zelfs beter als die van de Samsung, en is de HTC uitgerust met quickcharge waarmee de telefoon sneller oplaad als de Samsung.
      De HTC is een paar tientjes duurder als de S7 en is net iets goedkoper als de S7 edge. Ook is de HTC spatwater en stofdicht wat naar mijn mening meer dan genoeg is voor de meeste mensen en minder belangrijk dan bijvoorbeeld de bouwkwaliteit. Kwa scherm is de Samsung inderdaad beter, echter is de kwaliteit van het scherm van de HTC ook zeer goed.
      Het belangrijkste vind ik persoonlijk de Sense overlay van HTC die naar mijn mening op werkelijk elk vlak beter is als Touchwiz van Samsung. Ook heeft de HTC een 24-bits dac wat betekent dat de audiokwaliteit beter is en de speakers zijn uitstekend.
      Tuurlijk is de Samsung op sommige punten beter en is het een zeer goede telefoon maar zoals ook grotendeels van de reviews zeggen is de HTC 10 over het het algemeen gezien de beste smartphone, waar jij schijnbaar uithaald dat het een prima telefoon is en niet meer dan dat.

      En ja ik ben zeker een fan van HTC maar dat heeft ook z’n redenen.
      Naar mijn mening zijn vrijwel alle top toestellen van dit moment gewaagd aan elkaar met elk toestel z’n goede punten en slechte punten, ik stoor me alleen een beetje aan het feit dat je mening aan het verkondigen bent als een feit.

     • @supakusha: Uiteindelijk kan de HTC fan alleen maar aankomen met de andere schil wat in weze niks uitmaakt want het is en blijft een skin maar tegenwoordig zijn er ook launchers en de DAC die vrijwel niemand iets boeit …..
      Net alsof audiofielen rondlopen met een smartphone en dopjes.

      Zoals ik al zei, HTC heeft een prima smartphone gemaakt en daar ik niks mis mee.
      Hij is echter duurder dan de BESTE smartphone op dit moment (door legio reviews ook zo vermeld).
      Zaken zoals het scherm stap je makkelijk over heen. Het scherm is datgene waarmee je je input doet maar ook de output op ziet, en dus een heel belangerijk onderdeel.
      Belangerijker dan DAC, een andere skin of wat dan ook.
      En ja, dat scherm lees je ook af buiten in daglicht, ook met zon. Om maar te zwijgen over het verbruik van het scherm en de algehele accuduur.

      Snel laden ? Sneller dan de S7 ? Waar haal jij die wijsheid vandaan ? Snel zeker maar volledig opladen duurt een uur langer dan bij de S7 !

      Kijk, Android is Android … Simpel zat dus je hebt zat keuze. HTC is ook een keuze, maar laten we aub niet doen alsof we nu het Ei van columbus hebben.
      Ik stoor me dus nu ook aan die rare tests om maar iets te hebben wat beter is als bij de S7.
      Tegenwoordig laten ze zelfs smartphones met een drone vanuit de lucht (grote hoogte) naar beneden vallen.

     • @turbobrick: Ik ga deze discussie net verder voeren met iemand zoals jou, aangezien je schijnbaar ook daadwerkelijk gelooft dat je meningen feiten zijn. Alleen schijnbaar heb je verkeerde informatie wat betreft het opladen van de toestellen dus wil ik dit even verduidelijken. Volgens een onafhankelijke test van een andere gerenomeerde tech reviewer doet de HTC 10 er 62 minuten over om van 0 tot 100% opgeladen te worden, de Samsung Galaxy S7(met EU processor exynos 8890) doet er 94 minuten over.

     • @turbobrick: Je mening kwam me al bekend voor nu je het zegt, misschien is het een goed idee om het stukje tekst boven de cijfers van de accuduur van de HTC even te lezen in de toekomst. Er zijn trouwens meer mensen/bedrijven die zeer goede onafhankelijke reviews maken op youtube bijvoorbeeld.

     • @supakusha: Gelezen die tekst … Wat wil je ermee zeggen ? Op alle vlakken scoort de HTC minder, soms zelfs beduidend minder !

      Video playback:

      Samsung Galaxy S7 3000 mAh
      *******
      15u28m
      HTC 10 3000 mAh
      ****
      9u18m

      Scheelt nogal …

     • @supakusha: Ik heb heel reviews gezien waar de htc 10 niet beter is dan de S7/edge. Meeste reviewers zeggen dit ook op hun blogs. Voor htc fans is het wel een goede vooruitgang. Beste toestel van dit moment is het niet, en zeker niet beter dan de S7/edge.

    • @turbobrick: Afgezien van de prijs zegt het nog steeds niets over de HTC 10 in gebruik. In gebruik vind ik de HTC prettiger doordat de skin van HTC heel dicht bij stock android blijft. Daarnaast doet de HTC ook in niks onder voor de S7.

     • @Pordon: Houd toch eens op over stock android … Je lijkt wel een Nexus user.
      Weleens van de diverse launchers gehoord ? Je kan alles krijgen van de Google launcher (vrijwel stock android) tot en met alle toeters en bellen Novalauncher en een dozijn aan andere die daar tussenin zitten.

      Let’s face it. HTC heeft ook een skin en dus NIET stock android, PUNT.
      Boeit dat ? Nee, want met een andere launcher kan je op de HTC maar ook een een Samsung het zo maken als jij wilt.

 2. Uiteindelijk is het toch de individuele gebruiker die bepaalt welke specs en features voor hem/haar het belangrijkst zijn. Interessante discussie, daar niet van. De communis opinio onder de techbloggers lijkt toch echt wel te zijn dat Samsung de absolute toppervan 2016 afleverde met de S7, hoe goed de HTC 10 ook is. Desalniettemin kan iedereen voor zichzelf bepalen of hij of zij liever het best mogelijke scherm heeft, of juist een functie als quickcharge een echte gamechanger vindt. Het blijft persoonlijke smaak maar al met al lijken de meeste pros toch voor de S7 te kiezen.

 3. Afgezien welke qua specificaties “beter” is. Hoe ga je estethiek testen?
  Ik vind bijvoorbeeld de HTC 10 mooier dan de S7 of de Iphone 6s.

  Ik neem het dan ook voor lief dat de HTC 10 op bepaalde punten beter of slechter scoort dan andere zelfde segment smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *