Galaxy S8 irisscanner misleiden doe je zo [video]

Galaxy S8 irisscanner
Net zo waterdicht als het toestel zelf kunnen we de irisscanner niet noemen.

Je toestel ontgrendelen dankzij een irisscanner is nog een redelijk nieuwe trend te noemen onder smartphones. Vaak gaan deze beginnende technieken gepaard met wat kinderziektes. Ook de irisscanner van de Samsung Galaxy S8 blijkt niet 100 procent betrouwbaar te zijn en is met wat tijd en moeite te misleiden, zo toont het Duitse Chaos Computer Club ons.

Om de Galaxy S8 voor de gek te houden moet je allereerst in het bezit zijn van een haarscherpe digitale camera (in de video gebruikt men een 200 mm lens) en deze in nachtmodus zetten, waardoor meer details van de iris geregistreerd kunnen worden. Nadat de hackers een foto hadden geknipt van de gebruiker, werd de foto met een laserprinter van Samsung afgedrukt.

Vervolgens plakken de heren van Chaos Computer Club een contactlens over de iris op de afbeelding, waarna deze succesvol de irisscanner van de Galaxy S8 weet te foppen. Gelukkig heeft een echte hacker vaak niet zoveel tijd en apparatuur bij de hand om een soortgelijke actie uit te voeren.

Hoewel de irisscanner van de Galaxy S8 met wat moeite om de tuin is te leiden, valt dit echter nog in het niets bij de gezichtsscanner van het Samsung vlaggenschip. Op dit moment lijkt de meest veilige manier nog steeds de ‘oude vertrouwde’ vingerafdrukscanner te zijn.

[gv data=”lOwuddvzl2A”][/gv]

3 reacties

  • @Jantje_555: je herkent S8 bezitter aan de zonnebril 🙂

   Best zorgelijk dit …. zeker omdat de foto op afstand is genomen ( niks oog openbreken voor close-up ). Foto maken en S8 rollen … en the sky is the limit.

   Net zo makkelijk ( makkelijker ??) als een pincode afkijken en een pasje rollen.

   Fingerprint ook te kraken natuurlijk … maar das een stuk moeilijker dan deze methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *