Gallery: de meest luxe catamaran die je gaat zien

Gallery: de meest luxe catamaran die je gaat zien
Stoer doen in Zuid-Franse en Spaanse havens doe je met deze miljoenen kostende catamaran.

Een catamaran is de underdog onder de jachten. Het boottype oogt minder imposant dan een luxueus jacht, maar dit betekent niet dat de prijs hier ook naar is. Voor een beetje catamaran praat je al gauw over een bedrag met zes nullen achter de punt. Dat is bij de Hemisphere van Pendennis Shipyard niet anders. De catamaran is bij de Britse botenbouwer niet te koop, maar met een huurprijs van grofweg één miljoen euro per maand hebben we het niet over een kinderachtig bedrag. Om nog maar te zwijgen over de aanlegkosten bij een haven zoals bijvoorbeeld die van Monaco aan de Côte d’Azur.

Voor de belachelijke idiote huur van 250.000 de week krijg je wel iets exclusiefs. Van binnen is de catamaran een klein huis en de boot biedt plaats aan 12 gasten. Naast een keuken, een woonkamer en vijf slaapkamers beschikt de Hemisphere ook over een trampoline en een jacuzzi.

Vervelen is hier niet aan de orde. Aan boord is bijvoorbeeld een kleine duikfaciliteit, inclusief twee medewerkers die tot alle 12 de gasten van duiklessen kunnen voorzien. Bij de huurprijs zijn onder andere waterski’s, kneeboards, een wakeboard, vijf waterscooters en een kayak inbegrepen. Helaas is orgaanhandel in Nederland nog altijd strafbaar. Je nier verkopen voor deze Hemisphere zit er dus voorlopig nog niet in.

[lg_folder folder=”0_Divers/Hemisphere_catamaran/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *