Gallery: met deze apparatuur maak je Bitcoins

Auteur: , 8 Reacties

Zo ziet het maken van geld Bitcoins er dus uit. Gratis geld verdienen was nog nooit zo gemakkelijk.

Bitcoins bestaan al sinds 2009 en het is grappig om te zien hoe de apparatuur om ze te ‘minen’ steeds sneller, compacter en zuiniger is geworden. In den beginnen werden er gewoon een heleboel processoren aan elkaar geknoopt om genoeg rekenkracht te hebben. Later verschoof dat naar speciaal gebouwde FPGA’s zoals die ook gebruikt worden in MRI scanners en supercomputers.

Tegenwoordig is het beste wat je kan krijgen een Avalon ASIC. Dit is een ware dedicated Bitcoin mining machine. Het hele ontwerp is gedaan met één gedachte in het achterhoofd: Bitcoins vinden. De chips die erin zitten hebben een capaciteit van 65 gigahashes per seconde. Voor $6.800 heb je er al eentje, maar hou er rekening mee dat zo’n machine een redelijke stroomvreter is.

In onderstaande gallery kan je de ontwikkeling in chronologische volgorde zien. De laatste in het rijtje is de Butterfly Labs BitForce Mini Rig SC, maar die is op dit moment nog niet leverbaar.

Nu alleen maar hopen dat de koers van Bitcoins niet verder zakt. (via: gizmodo.com)8 reacties

Het hele Bitcoins gebeuren spreekt mij nog maar weinig tot de verbeelding. Ligt dat aan mij, of leeft het in Nederland niet zo?
@dennis: volgens mij leeft het juist wel, op tv, radio en internet is er al veel over gesproken. Juist nu met die DDoS attacks op banken is het nog actueler..
@autoblogger: Dan heb je daarmee mijn vraag beantwoord. Het ligt aan mij;)
@dennis: ‘gratis’ geld spreekt altijd tot de verbeelding ;)
Dat minen moet toch makkelijker kunnen?

Misschien moeten ze The Pirate Bay eens om advies vragen;)
vraag me af of het allemaal “uit’ kan.
Al die open hardware niet dat het gevoelig is voor stof of iets dergelijks :P
@the-budel-guy: Het spul staat doorgaans niet opgesteld in een gemiddelde woon- of slaapkamer, dus dat zal wel meevallen. Een behuizing biedt overigens maar weinig bescherming tegen stof. Wanneer ik mijn computerkast open schroef en zie hoeveel stof zich daar iedere keer weer ophoopt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).