Game Awards: alle winnaars en aankondigingen op een rij

Link blijft onaangeraakt door monsters en negatieve reviews
The Legend of Zelda is de gigantische winnaar, maar er zitten ook een paar verrassingen tussen!

De jaarlijkse Game Awards hebben weer plaatsgevonden en wederom zijn alle pareltjes binnen deze kunstzinnige industrie bekroond met prestigieuze awards. Naast het erkennen van bijzondere prestaties worden er ook altijd een hoop aankondigingen gedaan en krijgen we hier en daar een toffe nieuwe trailer te zien. Dit zijn de winnaars van belangrijkste awards en een greep uit de vele toffe aankondigingen en trailer.

Awards
Game of the Year: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Best Game Direction: The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Best Narrative: What Remains of Edith Finch
Best Action Game: Wolfenstein II: The New Colossus
Best Art Direction: Cuphead
Best Audio Design: Hellblade: Senua’s Sacrifice
Best Performance: Melina Juergens (as Senua, Hellblade: Senua’s Sacrifice)
Games for Impact: Hellblade: Senua’s Sacrifice
Best Score/Music: Nier: Automata
Best Role Playing Game: Persona 5
Best Fighting Game: Injustice 2

Best Family Game: Super Mario Odyssey
Best Action/Adventure Game: The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Best Student Game: Level Squared
Best Strategy Game: Mario + Rabbids Kingdom Battle
Best Sports/Racing Game: Forza Motorsport 7

Best Ongoing Game: Overwatch
Best Handheld Game: Metroid: Samus Returns
Best Mobile Game: Monument Valley 2
Best VR/AR Game: Resident Evil 7: Biohazard
Industry Icon Award:Carol Shaw

Best Independent Game: Cuphead
Best Debut Indie Game: Cuphead

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is de grote winnaar van de 2017 Game Awards. Niet zo heel gek, want de topper van Nintendo deed het niet voor niets belachelijk goed. Vorig jaar won het nieuwste avontuur van Link al de ‘Most Anticipated Game’ (dit jaar niet uitgereikt) en nu gaat de game er met 3 titels ervandoor, waaronder de meest prestigieuze Game of the Year.

Er zitten tevens een paar verrassingen in het lijstje verstopt. Zo gaat Hellbalde: Senua’s Sacrifice er ook met drie prijzen vandoor. De artistieke horrorgame was onder meer doodeng door de magische sound design en het hoofdpersonage werd meesterlijk neergezet door Melina Juergens.

En naast Hellblade en Breath of the Wild kreeg ook indie-topper Cuphead maar liefst drie awards. De absurd moeilijke platformer werd volledig in de stijl van een jaren ’30 cartoon gemaakt, maar bevatte verrassend diepe gameplay en een heerlijke ‘samen op de bank spelen’-factor.

Tot slot nog een kleine shoutout naar Overwatch. De revolutionaire shooter van ontwikkelaar/uitgever Blizzard won vorig jaar ‘Game of the Year’ en verstevigt dit jaar nog eens zijn sterrenstatus met een ‘Ongoing Game’-award. Het is voor het eerst dat deze categorie wordt uitgereikt, maar de winnaar is in elk geval terecht. Naast het feit dat de shooter nog steeds ontzettend populair is, wordt er ook nog steeds ontzettend veel kwalitatieve content aan de game toegevoegd.

Onthullingen
Naast alle accolades leveren de Game Awards ook altijd een sloot aan exclusieve nieuwtjes op. Zo zijn er een aantal releasedata bekend gemaakt, kregen we een voorproefje van een aantal interessante titels en werd er eindelijk meer vertoond van die vreemde, rare, uitzonderlijk vreemde game van Hideo Kojima.

Death Stranding
Norman Reedus (bekend als Daryl van The Walking Dead) speelt de hoofdrol in deze uitzonderlijk vreemde horror-actie-game. Zo te zien zal zijn videogame-personage nog minder emotie vertonen dan Daryl in TWD. Daarnaast zal meesteracteur Mads Mikkelsen (Hannibal, Casino Royale) de rol van bad guy op zich nemen. Hideo Kojima, jij geniale, vreemde man.

[gv data=”iadt58pIU7o”][/gv]

World War Z
World War Z: An Oral History of the Zombie War was een post-apocalyptische horror-thriller die in 2013 werd verfilmd tot een matige doch vermakelijke zombiefilm met Brad Pitt in de hoofdrol. Het boek zal nu ook als inspiratie dienen voor een game, die zover bekend is zal draaien om een vierkoppig team van soldaten dat moet zien te overleven tegen hordes aan zombies. Tof!

[gv data=”A_lMdjaEV8c”][/gv]

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – The Champions’ Ballad
Tevens kunnen Nintendo Switch-eigenaren met een DLC-pass voor Breath of the Wild vanaf nu aan de slag met de tweede DLC-pack voor de nieuwste Zelda-game. De titulaire prinses komt terug in deze DLC, maar wat mij betreft valt er maar één ding op aan de (toegegeven awesome) trailer: die bad ass motor.

[gv data=”dyBFAX4SDEc”][/gv]

PlayerUnknown’s Battlegrounds – release: 20-12-2017
De gigantische hit Battlegrounds verkocht sinds maart 2017 zo’n 20 miljoen kopieën. Dat is veel. Heel erg veel. Zeker als je je bedenkt dat de game sinds de start van die Early Access-periode eigenlijk nauwelijks beter is geworden. Ja, de game is nog steeds ontzettend vermakelijk, maar nog steeds draait Battlegrounds nog slechter dan Photoshop op een gebakken aardappel. Naast de nieuwe desert-map kunnen spelers op de twintigste van deze maand dus ook de 1.0-versie verwachten. Ik ben benieuwd!

[gv data=”6TOSV3-7hzU”][/gv]

Dat waren de belangrijkste nieuwtjes en trailer van de afgelopen Game Awards. Wat vond jij ervan? Ben je het eens met de Game of the Year of had een andere titel de award volgens jou moeten winnen? Laat het weten in de comments! Oh, de volledige livestream (van ruim 3 uur) kun je hier terugkijken. Voor de bestverkochte games van 2017 (tot en met september) kun je hier terecht.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *