Game of Thrones boekt opnieuw downloadrecord

Game on!
Afgelopen zondag was de laatste aflevering van het vierde seizoen Game of Thrones. Deze aflevering heeft heel wat records verbroken en was in Amerika, met 7,1 miljoen kijkers, de best bekeken aflevering tot nu toe.

Volgens TorrentFreak is ‘The Children’ in de eerste 12 uur meer dan 1,5 miljoen keer gedownload. En ja, dat is een record. Denk twee petabyte aan data, aka 2000 terabyte! Op een gegeven moment waren er zelfs 254.114 mensen eenzelfde torrent-file aan het delen. Dat is veel, want er zijn immers diverse versies/aanbieders van een torrent.

Het vorige record stond overigens ook al op naam van de #GoT: de eerste aflevering van het vierde seizoen werd toen in een halve dag meer dan één miljoen keer gedownload via het BitTorrent-netwerk.

In Nederland werd de laatste aflevering maandagavond uitgezonden op HBO, maar het is helaas niet bekend hoe deze bekeken is. HBO houdt geen kijkcijfers bij, zo claimt men.

Mocht je de season-finale nog niet gezien hebben, hieronder de promo. Speculeren over de komende seizoenen kan in de comments, de makers hebben namelijk aangegeven dat er nog minimaal drie extra seizoenen komen. Dat verbaasde mij overigens niks, het tempo van de serie ligt niet echt hoog.

[gv data=”_PA4pfwmFyE”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *