Game of Thrones breekt een wel heel vreemd record


Wat voor record dan, is de brandende vraag…

Game of Thrones is wellicht een van de meest succesvolle series ooit gemaakt. Niet alleen heb ik nog nooit iemand horen zeggen: “Game of Thrones is een kwalitatief ondermaatse serie.” Ook sleept HBO’s meesterwerk talloze Emmy’s in de wacht. Toch is tijdens de productie van het zevende (en één na laatste) seizoen een wel heel verrassend record verbroken.

Game of Thrones vestigt namelijk het record van meeste mensen tegelijkertijd in de fik gezet in een entertainmentproductie; 20 man in dit geval. Maker David Benioff vertelt tegen Entertainment Weekly: “In één vechtscene hebben we meer stuntmannen tegelijkertijd in de hens gezet dan ooit tevoren. Onze stuntcoördinator wilde hiermee heel graag in het Guinness Book of World Records komen.”

Stuntcoördinator Rowley Irlam heeft daarentegen wel pech, want Guinness houdt TV- en filmproducties niet bij als het gaat om het in de hens zetten van mensen. Hij vertelt tegen EW: “Eén sequentie bevatte 73 brandende mensen, wat op zichzelf al een record is. Geen enkele film of TV-show heeft dat ooit gedaan, laat staan in één sequentie.”

Hij vergelijkt zijn wonderbaarlijke prestatie met andere films met een hoog aantal brandende stuntmannen: “Ik geloof dat Saving Private Ryan er 13 had op het strand [D-Day] en in Braveheart stonden 18 mensen gedeeltelijk in de fik. Vanwege het soort dieren dat we in Game of Thrones hebben, kregen we de vrijheid om die nummers wat omhoog te krikken.” Wat voor scene zou er gefilmd worden? Khaleesi zal er direct of indirect iets mee te maken hebben, gok ik zo.

Foto: EW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *