Game of Thrones grijpt aandacht van de wereld

Game of Thrones
En daar zijn ze op een aantal plekken heel erg blij mee.

Films of tv-series kunnen sommige plekken op deze wereld tot een bedevaartsoord maken. Denk aan Nieuw-Zeeland, dat door de Lord of the Rings-trilogie zeer bekend werd. Of wat te denken van de bosgebieden in de Amerikaanse staat Georgia, dat seizoenen lang al het decor is van hitserie The Walking Dead.

De opnamelocaties van Game of Thrones hebben ook grote invloed op het toerisme, blijkt uit onderzoek van Hotels.com. Men ziet een flinke toename in het aantal boekingen. Zo kreeg Split in Kroatië 120% meer zoekopdrachten. Nabij deze stad werden opnames gemaakt voor de bekende tv-serie. Ook ‘Braavos’ in Sibenik ervaart een toename van 60% meer bezoekers, waarschijnlijk had je hiervoor nog nooit gehoord van deze locatie. De derde stad die veel meer zoekverkeer ervaart is Seville in Spanje. Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, wordt genoemd als opnamelocatie voor het zevende seizoen Game of Thrones. Ook dit nieuws zorgde voor een toename (120%) in het aantal bezoeken.

Het zevende seizoen van Game of Thrones gaat dit weekend van start. Het nieuwe seizoen bevat zeven afleveringen. De laatste aflevering van het zevende seizoen zal op 27 augustus worden uitgezonden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *