Game of Thrones-makers krijgen kritiek op volgende project

Benioff en Weiss
Een alternatieve realiteit met slaven zal centraal staan in ‘Confederate’.
Foto:@ Kevin Winter/Getty Images

Showrunners David Benioff en D.B. Weiss, de kerels achter het immens succesvolle Game of Thrones, hebben bekend gemaakt wat hun plannen zijn na de serie. Wederom zullen ze met HBO gaan werken, maar ditmaal zal de serie zich niet in de gefictionaliseerde Middeleeuwen afspelen. De serie ‘Confederate’ gaat over een alternatieve realiteit waarin het pro-slaven zuiden van de Verenigde Staten de burgeroorlog heeft gewonnen van het noorden. Yup… wow.

Controverse
En uiteraard kregen de heren een shit storm over zich heen. Deels omdat we potverdikkeme net met seizoen 7 begonnen zijn, dus doe nog maar even rustig aan Benioff en Weiss. We hebben immers nog 6 afleveringen in dit seizoen, en 6 afleveringen in het volgende seizoen te gaan!

Anderzijds is er al gedurende Game of Thrones’ tijd aan de top kritiek op de diversiteit in de serie. Zo schrijft Vanity Fair over een bijna uitsluitend blanke cast. Hoewel ik me daar persoonlijk niet bewust van ben, zal er vast een kern van waarheid in zitten. Hoe gaan ze dan respectvol een rassengevoelig onderwerp als slavernij en burgeroorlog weergeven?

Aan de andere kant, men bekritiseert schrijver George R.R. Martin al decennia van seksisme, waarop hij simpelweg relativeert dat de beschreven periode (gebaseerd op de Middeleeuwen) nu eenmaal niet zo vriendelijk of prettig was voor vrouwen.

Confedarate
Maar goed, laten we niet vergeten dat de mannen een van de beste series ooit gemaakt op hun CV hebben staan. Wellicht dat het concept – een alternatieve realiteit waarin slaven nog steeds gebruikt worden – een hoop weerstand biedt, maar laten we eerst eens kijken wat Benioff en Weiss weten te maken.

Wel wordt daarmee pijnlijk duidelijk dat alle gesuggereerde spin-offs niet door de initiële showrunners worden geproduceerd. Over de kwaliteit van de (mogelijk) meerdere spin-offs is dus niet te garanderen.

Via: The Verge

Eén reactie

  1. Ach, niet echt bijster origineel. Amazon Prime slingerde twee jaar terug al The Man in the High Castle de wereld in, een alternatieve realiteit serie waarin de Naz-Duitsland en de Japanners als overwinnaars uit de Tweede Wereldoorlog zijn gekomen en sindsdien de VS grotendeels hebben opgedeeld in twee overzeese gebiedsdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *