Game of Thrones S8: Dit weten we over de grootste battle ooit

BIJNA
Het zal de langste battle ooit op film gezet worden.

De eerste trailer van het laatste seizoen van Game of Thrones dropte zo’n twee weken geleden en in de tussentijd krijgen we steeds meer informatie over wat we mogen verwachten van de conclusie van dit epische verhaal. Ik denk daarentegen dat niemand zich kan voorbereiden op wat mogelijk het langste en grootste gevecht ooit op film gezet zal zijn.

Zeer lichte spoilers voor seizoen 8 van Game of Thrones

We schreven in het hierboven gelinkte artikel al dat de makers beweren dat één aflevering volledig uit een veldslag zal bestaan. Nu zouden er hier en daar wat verrassingen kunnen plaatsvinden, maar er is maar één veldslag die deze schaal nog kan rechtvaardigen in George R.R. Martin’s liefdeskind en dat is vuur tegen ijs, levend tegen dood, de Night King tegen Dany, goed tegen kwaad.

De gigantische battle, waarschijnlijk aflevering 5 of 6 en richting de 80 minuten lang, zal plaatsvinden bij Winterfell, het thuisfront van de Starks. Daar zullen twee gigantische legers het tegen elkaar opnemen en zullen we de meeste hoofdpersonages uit Game of Thrones ooit samen zien.

Niet geheel onbelangrijk is de regisseur van een dergelijke episode. Laten we namelijk wel wezen, zo’n gevecht op film krijgen is een gigantische uitdaging voor welke regisseur dan ook. Miguel Sapochnik heeft deze gigantische taak op zich genomen en dat is zeer goed nieuws. Hij regisseerde namelijk eerder de afleveringen Hardhome en Battle of the Bastards.

Voor de niet-kenners; Hardhome was de eerste keer dat we de zombies van de Night King in actie zagen en Battle of the Bastards is tot dusver een van de grootste, meest ambitieuze en belachelijk solide veldslagen ooit op film gezet, laat staan in een TV-serie. Die laatste won dan ook niet voor niks een Emmy.

Tijdens het filmen van de actiescènes kregen de acteurs een zekere vrijheid, zo stelt acteur John Bradley (Samwell Tarly) tegenover EntertainmentWeekly: “We hebben Sam misschien al 10 minuten niet meer gezien, maar er zijn natuurlijk nog steeds dingen met Sam gebeurd in die 10 minuten – misschien heeft hij gevochten, of is hij gevlucht of heeft hij zich verstopt.” De acteurs mochten zelf een beetje invullen wat hun personages tijdens het gevecht aan het doen waren.

Verder weten we alleen kleine dingen over het gevecht; het zal zich ’s nachts afspelen, heeft allerlei hoofdpersonages, zal uitzonderlijk lang duren, krijgt awesome draken (levend en ondood) en zal het lot van Westeros bepalen. Nog een kleine maand en dan begint het laatste seizoen. En man, wat heb ik daar zin in!

Kijk ook achter de schermen mee naar de absurde hoeveelheid werk die cast en crew in dergelijke gevechten steken.

Foto @EntertainmentWeekly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *