Game of Thrones S8 – Wat je moet weten voordat je begint

Jon is de rechtmatige claimer
Een ‘korte’ samenvatting van alle belangrijke plotlijnen voor seizoen 8.

In augustus van 2017 kregen we voor het laatste gloednieuwe content voor een van de beste fantasy-shows tot dusver, Game of Thrones. Dat de details ondertussen weer een beetje waterig zijn is daarbij volledig begrijpelijk. Daarom zetten we de belangrijkste verhaallijnen van seizoen 7 nog even voor je op een rijtje. Dit moet je weten voordat je aan het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones begint.

Het lijkt me logisch maar desalniettemin: spoiler alert voor Game of Thrones tot en met seizoen 7!

De draak en de wolf
Seizoen 7 zat vol met onthullende momenten, maar geen enkele scène was meer impactvol voor het laatste seizoen dan de onthulling van Jon Snow’s echte naam: Aegon Targaryen. Door de afgelopen seizoenen kregen doorgewinterde fans al een idee over Jon’s ware identiteit, maar de laatste aflevering van S7 gaf de doorslag: Jon is geen bastaard van Ned Stark. Hij is zelfs geen bastaard, maar een legitiem kind van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen.

Wat betekent dit? Dat Jon en zijn nieuwe liefde Dany een conflict moeten gaan oplossen (als dit onvermijdelijk naar buiten komt). Dany ziet zichzelf als rechtmatige troonopvolger, maar de realiteit is dat Jon een grotere claim op de troon heeft dan Dany. Hoe gaan de draak en de wolf hun recentelijke samenwerking (inclusief mogelijk incestueus verwekt kind) vormen als Bran de ware naam van Jon naar buiten brengt?

[gv data=”rlR4PJn8b8I”][/gv]

Cersei the Mad
Hoewel de wreedste Lannister tot dusver al behoorlijk geschift was, bleek aan het einde van S7 dat ze werkelijk de connectie met de realiteit is verloren. Ondanks haar toezegging om alle hostiliteiten te pauzeren om het leger der doden te bestrijden, blijkt dat ze stiekem toch gewoon door zal blijven gaan met oorlogvoeren. Ze gaat Jon en Dany dus ook niet helpen bij het verslaan van de Night King en huurt in plaats daarvan de Golden Company in, ’s werelds beste huurlingenleger.

En dan is daar nog Cersei’s zwangerschap, die, op basis van een moment uit S5, helemaal niet echt kan zijn (lees hier de analyse van 3 gigantische reveals uit S7). Het toekomstige kind van de koningin van Westeros is een belangrijk plotpunt in S7, maar vroeg of laat zal onthuld worden dat Cersei het allemaal verzon of een miskraam krijgt. Ik denk dat het verliezen van haar laatste kind de druppel wordt en haar laat transformeren tot de Mad Queen (voor zover ze dat nog niet is).

Winter is here
En natuurlijk kunnen we het niet over S8 hebben zonder ook over het koudste seizoen van het jaar te praten. Winter is gekomen en de Night King blaast met zijn reeds herrezen puppy draak zonder problemen de Wall omver. Het leger der doden marcheert aan het einde van S7 het noorden binnen en zal dan al heel erg snel tegen Winterfell aanlopen. Zou dit de grootste battle ooit op film gezet worden, of moeten we dan wachten tot Jon en Dany naar Kings Landing verhuizen?

[gv data=”fiwBPyAa4″][/gv]

Andere plotlijnen
Jaime vlucht ogenschijnlijk van zijn zus, wat een interessante ontwikkeling kan zijn. Men denkt dat hij haar uiteindelijk zal vermoorden, dus wat er met de éénhandige prins gebeurt voordat hij zal stalen hand om de nek van Cersei vouwt moet blijken.

Theon kreeg een kleine break toen hij in een vuistgevecht met een van zijn mede-Greyjoys de leiding overnam. Hij gaat zijn zus, Yara, proberen te redden van ome Euron.

Sansa is nog de baas over Winterfell en zal, totdat Jon terugkomt, moeten dealen met alle lords. Ik denk dat het leger der doden eerder aanklopt dan dat Jon kan tijdreizen, wat een grote druk op Sansa zal zetten. Ondertussen is Arya, na de executie van Littlefinger, wederom een complete badass en zal ze haar huurmoordenaar-skills wederom voor zich laten spreken.

Tot slot is het interessant om te gaan zien hoe Tyrion zijn epos in Westeros zal afsluiten aankomend seizoen. Toen het halve Lannister-leger in rook op ging (letterlijk) zagen we de Hand van Dany al zorgwekkend kijken naar de slachtpartij. Ook tijdens de vrijpartij tussen Dany en Jon bleek Tyrion niet zeker te weten wat hij moest denken (hij houdt waarschijnlijk van Dany). Het moge duidelijk zijn, de kleine Lannister heeft het niet makkelijk gehad en zijn einde zal waarschijnlijk bitterzoet zijn.

Lees ook: Een volledige samenvatting van Game of Thrones seizoen 7

Foto (bijgesneden) @HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *