Game of Thrones seizoen 4 breekt piraterijrecord

Game of Thrones seizoen 4
De start van het vierde seizoen van de fantasieserie was goed voor een piraterijfeest dat zijn weerga niet kende.

Volgens TorrentFreak is Game of Thrones S04E01 in een halve dag meer dan één miljoen keer gedownload via het BitTorrent-netwerk. Daarmee zet de show, gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin, een nieuw record neer.

De avonturen in de fictieve continenten Westeros en Essos waren vorig jaar eveneens mateloos populair, toen ging GoT naar huis met de titel ‘meest gedownloade serie van 2013‘. Iets dat volgens Time Warner zelfs heeft geleid tot meer betaalde abonnementen voor haar betaalzenders.

TorrentFreak dook in de downloaddata van 18.333 ‘piraten’ en concludeert dat de meeste downloads in Australië plaatsvonden. Op de tweede plek staat de VS, waar zondagavond ongetwijfeld veel naar torrentsites werd uitgeweken omdat de servers van HBO GO het begaven. Nederland staat op een vijfde plek.

Land%
1Australië 11,6%
2Verenigde Staten9,3%
3Verenigd Koninkrijk5,8%
4Canada5,2%
5Nederland4,7%
6Filipijnen 4,6%
7India4,2%
8Griekenland3,6%
9Polen3%
10Zweden2,7%

4 reacties

  1. Tja, dat was inderdaad te verwachten;)

    Ik vond em tegenvallen overigens, hoeveel seizoenen moeten we nog wachten totdat iemand die muur gaat aanvallen? En hoeveel seizoenen duurt het nog voordat Daenerys (where are my dragons!) eens aankomt op haar bestemming?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *