Game of Thrones-spinoffs kosten bakken met… goud

Auteur: , Geen reacties
Hoeveel hoofden zullen er gaan rollen

De budgetten zijn gigantisch vergeleken met Game of Thrones zelf.

Wie dacht dat de tot soms wel $15 miljoen dollar per aflevering van Game of Thrones veel was, heeft vast nog niets gehoord over de spinoffs. Francesca Orsi, vice president bij HBO, stelt dat het netwerk tientallen miljoenen moet uittrekken voor ieder van de spinoffs.

Ieder van de spinoffs? Jazeker, want hoewel er een hoop verwarring heerst over de plannen van HBO, zijn er weldegelijk een aantal spinoffs in de maak. Het is nog niet duidelijk waarover, wanneer en welke er überhaupt ooit het daglicht zullen zien. Maar Orsi stelt dat de plannen die nu op tafel liggen bakken met geld (of Golden Dragons in dit geval) gaan kosten.

“$50 miljoen (per seizoen) zou nooit genoeg zijn voor wat we nu van plan zijn. We gaan het groots aanpakken,” aldus de VP tijdens een panel in Israël. Klinkt goed, maar grote budgetten hoeven nog niet altijd geweldige verhalen tot gevolg te hebben. Zo lees je in onze volledige samenvatting van seizoen 7 over wat aanhoudende problemen die ondanks een budget van (maximaal) $15 miljoen per aflevering blijven bestaan.

Ook stelt de topvrouw van HBO dat het laatste seizoen van Game of Thrones een emotionele afsluiting zal zijn voor de meeste fans. Ze hint naar een zeer bloederig einde als ze spreekt over een lees-sessie (table read) van het laatste seizoen: “Het was een impactvol moment voor onze levens en carrières. Niemand van de cast kreeg van tevoren het script en langzaam maar zeker stierven alle personages één voor één. Tegen het einde, tijdens de laatste woorden van het script, begonnen de tranen te vloeien. Iedereen begon te applaudisseren; een applaus dat 15 minuten duurde.”

Totdat seizoen 8 – het laatste seizoen van de meesterlijke serie – mogelijk in april 2019 hit, lees je hier wat we tot dusver weten over de ongetwijfeld emotionele afsluiter. Ook beschrijven we in dit artikel wat we ongeveer kunnen verwachten van een spinoff.

Foto @HBOEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).