Gameband: een smartwatch voor gamers

Gameband Atari
Een tof alternatief voor cloudgaming of een ouderwets principe?

De Gameband smartwatch is een slim horloge, speciaal ontworpen voor gamers. Het idee is simpel: Wat zou een gamer overal mee naartoe willen nemen? Het antwoord is natuurlijk ‘zijn games’.

[gv data=”H5-5WlvMD_0″][/gv]

Specs
Gameband bevat een Qualcomm Snapdragon Wear 2100, volgens de makers een van de snelste processors voor smartwatches op de markt. Het apparaatje bevat 512 MB RAM, ondersteunt uiteraard Wifi en Bluetooth en het AMOLED-scherm is 1.6 inch groot. Daarnaast ondersteund de Gameband standaard-apps zoals een kalender, een muziekspeler, een weer-app en spraakbesturing door middel van Alexa.

Toepassing
Maar daar houdt het concept niet op. Het draait namelijk net zo goed om het design en de toepassing van het uitbreidbare geheugen. Door middel van software genaamd PixelFurnace kan de gebruiker op elke PC zijn savegames en daarmee zijn werelden laden. Je hebt dus letterlijk de virtuele werelden om je pols hangen.

Gameband ondersteunt ook mini-games als Pong, Asteroids en Centipede. Daarnaast is het design erg belangrijk. Zo heb je de Atari-uitvoering, geheel met de felrode kleur van het iconische gamebedrijf. Ook is er de Terraria-watch. Deze Gameband is ontworpen met groen en aardkleuren, om de toffe sferen uit de pixelated game op te brengen.

De verschillende smaken

Kickstarter
De Gameband zit op het moment van schrijven al $25.000 dollar over het initiële doel van $75.000 dollar heen, met nog 35 dagen op de teller. Je kunt dus stellen dat veel gamers al enthousiast zijn. De smartwatch zal $199 dollar gaan kosten maar als je het project steunt, krijg je vijftig dollar korting.

Check ook eens deze smartwatch, waarmee je je telefoon gewoon kunt thuislaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *