Gamen is een sport, daarom willen gamers bij het NOC*NSF

Gamen is een sport, daarom willen gamers bij het NOC*NSF
Het wordt tijd dat gamen als een serieuze sport wordt aangemerkt.

Gamen, of e-sport, staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Hoe anders is dat in landen als , Zuid-Korea, de VS of China, waar gamen op toernooiformaat is uitgegroeid tot een miljoenenindustrie, met prijzengelden die oplopen tot enkele miljoenen. Iets dat ook de grote techbedrijven niet is ontgaan, aangezien Twitch onlangs voor miljarden werd verkocht aan Amazon na een biedingsoorlog met YouTube.

Om gamen meer te laten gelden als serieuze sport wil de Nederlandse E-sportbond graag een lidmaatschap bij de NOC*NSF, de Nederlandse sportorganisatie met als doel topsport in Nederland te bevorderen. Volgens de NOS hoopt de bond het lidmaatschap volgend jaar voor elkaar te krijgen. Bij het NOC*NSF staan ze er niet afwijzend tegenover:

“Wij hebben ook denksporten zoals dammen en schaken. Maar ook darts. Daarbij denk je ook je niet meteen echt aan sport.”

Er zijn nog wel een aantal stappen die genomen moeten worden voordat gamen als serieuze sport wordt geclassificeerd. Belangrijkste vereisten: een beleidsplan maken en aansluiten bij SportAccord, de internationale federatie van alle Olympische en niet-Olympische sporten.

Lees ook: dit zijn de 7 best verdienende gamers

Nog geen reacties

  1. Nederlandse E-sportbond zijn een stelletje pannenkoeken die het idee hebben dat de nintendo Wii onder e-sports valt, maargoed het neemt niet weg dat e-sports groot aan het worden is maar in nederland nog niet echt groot is. Reden: meerdere kleine organisaties die denken dat ze de juiste formule hebben maar ondertussen leiden onder wanbeleid en gebrek aan ervaring met het opzetten van een echte nationale competitie. Er is een hoop potentie, er is alleen niemand die snapt hoe ze het aan moeten pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *