Gamen op een gloednieuwe Sega Mega Drive? Het kan!

nieuwe sega mega drive
Voor wie écht geen genoeg kan krijgen van Sonic en zijn vrienden.

Tegenwoordig richt Sega zich volledig op software, maar we hebben het bedrijf toch vooral leren kennen dankzij haar consoles, waaronder de Sega Mega Drive. Dankzij het Braziliaanse TecToy komt dit stukje pure nostalgie binnenkort weer op de markt. Het bedrijf beschikt over een officiële licentie voor het product en is van plan om deze te gebruiken.

Het bedrijf heeft nog meer Sega-licenties op zak, waaronder het Mega System. De Sega Mega Drive is tot nu toe echter de enige console die in een ‘limited-edition’ beschikbaar gemaakt wordt voor de consument. De nieuwe Mega Drive komt met een officieel cartridgeslot, waardoor alle oude Sega-games gewoon te spelen zijn op de console.

De nieuwe Sega Mega Drive wordt geleverd met een klassieke drietoets-controller en beschikt over 22 klassieke spellen. Wil je de limited edition kopen, dan zul je nog even moeten wachten. De officiële re-release staat namelijk gepland rond juni 2017. Je kunt het product wel alvast pre-orderen voor omgerekend 125 euro. Het is echter ook mogelijk om voor minder geld een alternatieve Mega Drive te kopen met meer ingebouwde spellen.

Eén reactie

  1. 125 euro …. Zal vast een succes worden … NOT
    Leuk hoor die nostalgie maar dat bereik je ook met een goede emulator en na een paar uurtjes gamen hebben de meesten wel weer even genoeg voor de komende paar jaar en kan hij voorlopig weer de kast in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *