Gamen voor je gezondheid met Diplopia [video]

Use the force, blinde vink!
“Niet te lang achter dat scherm zitten, daar krijg je vierkante ogen van!” heeft menig bezorgde moeder geroepen tegen haar gamend kroost. Maar wat nou als er een game is die juist goed is voor je ogen?

Mensen die als kind een lui oog hadden, moesten vaak zo’n plakker op. Dat was, zo zeiden doktoren, om te voorkomen dat ze op latere leeftijd last kregen van onder andere amblyopia. Omdat de hersens twee verschillende informatiestromen krijgen van de hersens, leren deze eentje uit te schakelen. Leuk, maar effectief zijn die mensen dus blind in 1 oog, en zijn verdoemd de rest van hun leven ballen tegen hun harses te krijgen omdat ze geen diepte meer kunnen inschatten.

Nu is James Blaha (ja, zo heet ie echt) bezig met een game voor de Oculus Rift waarbij beide ogen afzonderlijk informatie krijgen. De enige manier om het te spelen is als je hersens dat samenvoegen tot 1 compleet beeld. Hiermee train je dus je brein om weer beide ogen te gebruiken. Hij gebruikt hiervoor een versie van Breakout, en hoopt genoeg geld in te zamelen via Indiegogo om mensen met dit probleem te helpen via het spel.

[gv data=”W5tVBfBJr-s”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *