Gamer bouwt eigen ruimteschip in zijn kamer

Gamer-ruimteschip
Met een controlepaneel en drie enorme projectoren, is deze gamer ineens de kapitein geworden van zijn eigen ruimteschip.

De ruimtesimulator Elite: Dangerous verschijnt pas in december, maar deze gamer kon niet wachten met het bouwen van zijn huiskamer-ruimteschip. De bètaversie van het spel is al een tijdje te downloaden, dus hing hij drie TH681 BenQ Full HD 3D DLP projectors aan de muur en zette hij een speciale controller in elkaar die touch-besturing, voice control en hoofdbewegingen detecteert.

Oculus Rift
Deze futuristische set-up kost wellicht wat meer dan een Oculus Rift (die je ook het gevoel geeft dat je in de cockpit zit), maar de Duitse techneut Boesen zegt dat hij hier veel meer lol aan beleefd heeft. Bovendien kan hij het zich niet voorstellen dat hij zijn eigen handen niet ziet als hij naar beneden kijkt.

Wat het spel betreft had hij geen betere kunnen kiezen. Elite: Dangerous is een ruimtesimulator die de melkweg op een schaal van 1:1 heeft nagemaakt, waarbij de ontwikkelaars realistische astronomische data gebruikten, en er vervolgens planeetsystemen in te genereren. Dit klinkt op zichzelf al goed, maar als je onderstaande video gezien hebt weet je dat er maar één manier is om deze game op de juiste manier te spelen.

[gv data=”PUFIFL7zwXQ”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *