Gamer: ‘dankzij Fallout 4 ben ik mijn vrouw en baan kwijt’

Fallout 4
Het is ook gewoon een hele vette game.

Iedereen die gamet heeft wel eens een paar uur te lang vastgezeten aan GTA, Diablo of World of Warcraft (aan deze kant zijn er vooral in Starcraft 2 nét iets te veel uren gaan zitten). Maar je leven kwijtraken aan een game is voor de meeste mensen dan weer een brug te ver. Voordat het zo ver is zul je toch meestal wel op het idee komen om eerst even met de realiteit te dealen voordat je die controller weer oppakt.

Maar een 28-jarige man uit het Russische Krasnoyarsk kon dat niet en nu vindt hij dat het ontwikkelaar Bethesda’s schuld is dat hij in de shit zit. Die dekselse game-designers hebben met Fallout 4 ook gewoon een veel te leuk spel gemaakt. Zo leuk, het zou verboden moeten worden. Of je zou er toch op zijn minst voor moeten worden gewaarschuwd. Citaat:

If I knew that this game could have become so addictive, I would have become a lot more wary of it. I would not have bought it, or I would have left it until I was on holiday or until the New Year holidays.

De man wil gek genoeg maar $7000 van Bethesda hebben. Dat lijkt ons een nogal klein bedrag voor je baan en vrouw – of voor dit soort gratis publiciteit, als je Bethesda bent.

Kansloos is de man allerminst (letterlijk dan): In 2010 klaagde een man in Hawai de ontwikkelaars van Lineage II aan – en die kreeg gelijk. In september kreeg een jonge Rus het nog voor elkaar zichzelf dood te gamen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *