Gamers hebben nog nooit zoveel uitgegeven als in 2020

Gamers hebben nog nooit zoveel uitgegeven als in 2020

Is de pandemie verantwoordelijk voor deze ontwikkeling? Gamers geven massaal geld uit in 2020.

Hoe vermaak jij jezelf als je meer thuis moet zitten dan ooit? Met films, series en games natuurlijk. En gamen, dat doen we met z’n allen. Niet alleen spellen die op de stapel liggen, maar we schaffen ook van alles aan. Games, in-game items en consoles. Het is goed voor een recordontwikkeling.

Uit gegevens van de NPD Group blijkt dat gamers in de Verenigde Staten alleen al in juni 2020 dik 1,2 miljard dollar hebben uitgegeven aan games. De laatste keer dat er zoveel geld werd uitgeven in de maand juni was in 2009. Naast een pandemie, ‘helpt’ het ook dat er steeds meer manieren zijn om geld uit te geven. Microtransacties zijn in 2020 groter dan ooit tevoren. Onder andere GTA: Online, Fortnite en Call of Duty: Warzone zijn belangrijke titels die leven van in-game transacties.

Als je de cijfers vergelijkt met dezelfde periode in 2019 dan hebben gamers 26 procent meer geld uitgegeven. De uitgaven aan hardware, software, accessoires en extra’s waren goed voor een totaalbedrag van maar liefst 6,6 miljard dollar. Een stijging van 19 procent.

Wellicht dat er eind dit jaar nog een sprint gemaakt gaat worden. Dan verschijnen de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Twee consoles waar gamers absoluut halsreikend naar uitkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *