Gamers lopen 15 miljoen mis vanwege ‘illegale muis’

Auteur: , Geen reacties
Gameverslaafde hakt eigen hand af

Van je teamgenoten moet je het hebben.

Er hebben al diverse schandalen de revu gepasseerd bij eSports, maar sommige spelers weten van geen ophouden. De kans is tegenwoordig zo groot om gepakt te worden met al die kijkers tijdens officiële competities, dat je je afvraagt waarom mensen het nog proberen. Zo ook bij een Dota 2 toernooi, waar de jackpot 15 miljoen dollar bedraagt.

Volgens Motherboard is er op het toernooi The International 2018 een Peruaans team genaamd Thunder Predator gediskwalificeerd. Het bleek namelijk dat een teamlid een Razer Synapse 3 muis mét vooraf ingestelde (geautomatiseerde) acties. Toen speler Atún meerdere klonen van personages op hetzelfde tijdstip deed teleporteren, ging er een belletje rinkelen.

Deze actie is namelijk onmogelijk om voor elkaar te krijgen zonder voorgeprogrammeerde acties. Het team meldde in haar verdediging dat er geen software wordt gebruikt, maar dat de Synapse muis een ‘handmatige configuratie heeft om beter van de hardware gebruik te kunnen maken’.

Desalniettemin wordt het alsnog gezien als valsspelen door de organisators van het toernooi, die de diskwalificatie dan ook op publiekelijk maakten. Voor Thunder Predator is het echter de hoogste tijd om zich voor te bereiden voor het volgende Dota 2 toernooi. Hieronder zie je de actie waardoor het team kon fluiten naar 15 miljoen dollar prijzengeld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).