Gamestudio heeft miljoenen nodig, probeert crowdfunding

Psychonuts
Omdat we in 2015 gewoon met z’n allen geld kunnen ophalen.

Gameontwikkelaar Double Fine Productions kwam tien jaar geleden met de game Psychonauts. Het spel werd goed ontvangen, maar scoorde nooit hele hoge verkoopcijfers. De game werd destijds onder andere uitgebracht op de PC, Mac, Linux, Xbox en Playstation 2.

Mede door financiƫle tekortkomingen is nooit een tweede deel werkelijkheid geworden. Daar moet nu verandering in komen. De ontwikkelaar heeft gisteren Psychonauts 2 officieel aangekondigd en hoopt mede door middel van crowdfunding geld op te halen voor de ontwikkeling van de nieuwe game.

Double Fine heeft een streefbedrag van 3.3 miljoen dollar. Een hoop geld, maar eerdere projecten op bijvoorbeeld Kickstarter of Indiegogo toonden al dat niets onmogelijk is. De ontwikkelaar zal geen gebruik maken van bovenstaande sites. In plaats daarvan werd voor Fig gekozen. Deze crowdfundingswebsite is mede-opgericht door de man achter Psychonauts, Tim Schafer. Als alles volgens planning verloopt zal Psychonauts 2 in 2018 op de markt komen. Een filmpje waar Schafer het Ć©Ć©n en ander uitlegt over de game check je hieronder.

[gv data=”ZFFrE_3n2ws”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *