Garmin Virb: het antwoord op de GoPro HD

Garmin Virb
De navigatiebouwer duikt verder in de camerabusiness, en maakt daarbij handig gebruik van de GPS-technologie die ze al in huis hebben. Maak kennis met de Virb en Virb Elite.

Still shots

De VIRB is een action camera die beelden in een resolutie van 1080p schiet. Full HD dus, net als zijn nu al gezworen tegenhanger. Hij is gemaakt om tegen een stootje te kunnen en overal aan bevestigd te worden, en het opnemen van beeld spreekt voor zich dankzij de giga recordknop aan de zijkant. Daarnaast neemt hij foto’s met een resolutie van maximaal 16 megapixels zonder het filmwerk te onderbreken.

Twee varianten

Er komen twee versies, beide zijn waterdicht tot een meter diepte, beide zijn voorzien van een 1,4-inch display met ambilight, en beide hebben een microSD kaartingang en een microHDMI-aansluiting. Ook de opnametijd van maximnaal 3 uur op 1080p is gelijk. Het verschil? Enkel de Viber Elite heeft ingebouwde WiFi-connectiviteit om hem op afstand te kunnen besturen, en GPS tracking waarmee je allerlei data (snelheid, hoogte) aan je video kunt toevoegen. De reguliere Virb beschik wel over ANT+, waarmee je hem met andere Garmin-apparatuur kunt aansluiten.

De Virb Elite heeft een prijs van $399 gekregen, de gewone Virb gaat $299 kosten. Iemand die dit als een prettige vervanger voor zijn of haar GoProHD ziet?

[gv data=”F6CGI3XkAiQ”][/gv]

[lg_folder folder=”Garmin/VIRB_Elite/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”Garmin/VIRB/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *