Gast wordt betrapt met 66 iPhones aan z’n lichaam

iPhones smokkelen
Kijk, dat je voor je werk én privé twee telefoontjes bij je hebt, oké, geen probleem mee. Maar het is wat lastiger om aan de douane uit te leggen waarom je 66 iPhones aan je lichaam hebt getapet.

Op de Luoho-grensovervang wordt er goed gelet op smokkelaars van allerlei goederen tussen het rijke Hong Kong en het relatief arme China. Apple-producent zijn wereldwijd bekend en geliefd, maar in China is het lastig om ze via de officiële kanalen te bemachtigen. Er bestaat dan ook een grote zwarte markt van iPhones en dergelijk die via een andere wijze het land binnen zijn gekomen.

Voor smokkelaars ligt hier dus een mogelijkheid om goed geld te verdienen, zoals ook deze man dacht. Hij gedroeg zich wat vreemd bij de overgang, en dus besloten de wachten om hem apart te nemen en verder te zoeken en te kijken wat er precies in de plastic tas zat die hij bij zich had.

Het heldere licht in kwestie

In de tas bleek verder niets spannends te zitten, maar onder zijn shirt zaten 66 iPhones met tape tegen zijn lichaam aan geplakt. Dat verklaarde dus het vreemde gedrag van de man. De straatwaarde van een illegaal geïmporteerde iPhone is ons niet geheel bekend, maar er zal aan dit handeltje wel aardig wat aan te verdienen zijn. Aan de andere kant, liever iPhones dan wapens het land in smokkelen, er is (nog?) niemand overleden door boze vogeltjes op virtuele varkens schieten.

4 reacties

      • @thommie: Op een vliegveld staan metaaldetectoren, maar om van Hong Kong naar China te komen heb je geen vliegtuig nodig. Het klinkt misschien vreemd, maar Hong Kong en China zitten aan elkaar vast, en niet iedere grenspost heeft een metaaldetector, dat gaat wat moeilijk samen met bijvoorbeeld een auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *