Gazelle Concept E-bike by Giugiaro Design

Gazelle e-bike concept
Dit is de Gazelle Concept E-bike by Giugiaro Design, een unieke combo van internationaal topdesign en Hollands rijcomfort?

Grappig, in opdracht van Gazelle ontwierp de gerenommeerde designstudio Giugiaro Design een concept e-bike waarbij design en rijcomfort met elkaar zouden zijn verenigd. Hierbij lijkt PON, eigenaar van Gazelle en welbekend importeur van Volkswagen, het netwerk heeft aangesproken om Giugiaro een fiets te laten maken. Giugiaro Design is immers sinds 2010 eigenaar van het designhuis, welke oa bekend is dankzij het ontwerp van de Volkswagen Golf, de Audi 80, de Fiat Panda en de DeLorean DMC12.

De conceptbike dient voor Koninklijke Gazelle als inspiratie van de e-bike consumentenlijn. “Er zijn een aantal universele trends die van grote invloed zijn op de mobiliteitsbehoefte van consumenten; urbanisatie, aandacht voor het milieu en een gezonde levensstijl. De Europese consument maakt daarom in toenemende mate gebruik van de fiets als vervoermiddel, zowel recreatief als functioneel (woon-werk verkeer). De eisen die de consument aan zijn fiets stelt hebben tegenwoordig niet alleen betrekking op comfort, functionaliteit en kwaliteit maar ook op een modieus design. Met de Gazelle Concept E-bike by Giugiaro Design zetten we de volgende vernieuwende stap in het evolutieproces van de e-bike”, aldus Ferdi Ertekin, marketing manager van Gazelle.

De e-bike is de samensmelting van Gazelle’s ervaring in optimaal Hollands fietscomfort en Guigiaro Design’s stijlvolle ontwerp. Nicola Guelfo, chief designer van Guigiaro Design: “De nieuwe e-bike is de perfecte integratie van comfort en design. Het betreft niet een eenvoudige samenvoeging van verschillende onderdelen, maar een harmonieus geheel. De accu en de motor bijvoorbeeld zijn nu niet slechts een toevoeging, maar zijn geïntegreerd in het frame.”

Eind 2015 brengt Gazelle de fiets van Giugiaro in zeer beperkte oplage op de markt.

[lg_folder folder=”0_Divers/Gazelle-E-bike-concept/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Prachtig, nog meer high tech luie mensen op het fietspad sochtends vroeg die iedereen met een enorme vaart voorbij kachelen maar nog niet wakker zijn omdat ze niets hoeven te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *