GBA4iOS: speel alle Game Boy-games gratis op iOS

game-boy-games
Je hebt geen kennis van jailbreaken nodig om alle klassieke Game Boy-games gratis te spelen op je iPhone. Deze app pakt het namelijk anders aan.

Hoewel Androidtoestellen met het grootste gemak oude Nintendotitels emuleren op hun smartphone, is het met een iPhone heel wat lastiger om Mario te spelen. Tenzij je je toestel jailbreakt, zijn er namelijk amper apps die dit mogelijk maken, door de strenge regels van de App Store waar dit soort emulators mee botst. GBA4iOS maakt slim gebruik (misbruik) van een foutje in het systeem, zodat je ongemoeid de applicatie kunt downloaden en gebruiken.

Op de website van GBA4iOS staat kort uitgelegd hoe ze het voor elkaar krijgen om het systeem van Apple te omzeilen. Voordat je de app downloadt, is het noodzakelijk om je klok minstens één dag in het verleden te zetten. Als je daarna de app opent, kun je de tijd terugzetten naar de werkelijke datum. Simpel toch?

Emulator

Nostalgische avond
Deze sneaky installatie is niet de enige reden om GBA4iOS meteen te downloaden (via deze link). Het strakke design en de veelzijdige mogelijkheden maken dit een emulator om trots op te zijn. Je kunt games op ieder moment opslaan (ideaal voor korte speelsessies) en delen via Dropbox, zodat je op meerdere apparaten door kunt spelen. Bovendien kun je er Game Boy, Game Boy Color en Game Boy Advance-titels mee spelen. Pokémon, Mario, Zelda, Golden Sun, Advance Wars, wij reserveren alvast een vrije avond voor een nostalgisch momentje met onze iPhone en/of iPad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *