Gebeurt het onmogelijke? Huawei & Apple samen in 5G…

samenwerking-apple-huawei
Pikante geruchten over een nog pikantere techniek.

Dat Huawei en Apple geen vriendjes van elkaar zijn is al langer bekend. Zo jaagt Huawei op de bedrijfsgeheimen van Apple en kost het medewerkers een maandsalaris als ze met een iPhone in de weer gaan. Andersom is Apple juist bij tijd en wijlen vernederd door het commerciële succes van Huawei. Bovendien is de situatie tussen Amerika en China ook niet prettig gezien alle afluisterperikelen omtrent Huawei. De Chinese media noemen de Apple-gebruiker zelfs lui, dom en behorend tot de onzichtbare armen. Daarom is het des te opmerkelijker dat insiders beweren dat Huawei een deal zoekt met Apple om een stuk techniek te verkopen. Nog opmerkelijker, Huawei zou aan geen ander bedrijf willen verkopen.

Het stuk techniek dat ze willen verkopen is al even controversieel. Het zou namelijk gaan om de 5G Balong 5000. Deze is momenteel de snelste 5G-chip ter wereld. Hoewel we ons niet kunnen voorstellen dat Huawei op zo’n manier toenadering zoekt tot Apple blijven insiders volhouden dat de geruchten waar zijn.

Zelfs al zou Huawei met Apple overeenstemming naderen, dan nog lijkt het mij dat de Amerikaanse overheid in zal grijpen, aangezien zij alles doen om Huawei wereldwijd bij de 5G-netwerken weg te houden om spionage te voorkomen. Toch is het opmerkelijk dat het gerucht zo serieus rond blijft gaan. Het feit dat geen van beide partijen desgevraagd reageert wekt ook argwaan. Zeker van Apple zou je een keiharde ontkenning kunnen verwachten, terwijl Huawei een dergelijke deal ook niet nodig lijkt te hebben.

Mocht er een deal komen dan is dat de verrassing van het jaar. We wachten af.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *