Gebogen OLED tv van Samsung geïntroduceerd in Zuid-Korea

Chickies not included
Eerst was er de grote overstap van beeldbuizen naar platte schermen. Toen moest het allemaal minstens HD-ready zijn. Toen kwam Full-HD en LED op het verlanglijstje van velen. Nu is het volgende punt in televisieland bereikt; gebogen televisies.

Natuurlijk bedoelen we hiermee niet tv’s die wat transportschade hebben gehad bij de eerste de beste dozenschuiver, maar die specifiek zo gemaakt zijn om een curve te hebben. Het schijnt beter voor de kijkervaring te zijn als het scherm constant op gelijke afstand van de kijker af staat en zo de kijkhoek optimaal blijft. Dure manier om te zeggen dat als je je hoofd draait je dan nog steeds recht op het scherm moet kijken. Juist ja.

Het nadeel achter deze techniek is voorlopig nog de prijs. Voor de zojuist uitgebrachte 70 inch OLED tv moet je (omgerekend) iets meer dan €10.000 neerleggen. Je hebt dan wel een absoluut topapparaat in je kamer staan, en kan in alle comfort en gemak het beeld vanuit alle hoeken bekijken. Het mag dan misschien niet de grootste tv op de markt zijn, maar voorlopig wel een van de weinige curved OLED tv’s op de markt. Alleen jammer dat er nooit wat leuks op te zien is..

2 reacties

  1. ….”en kan in alle comfort en gemak het beeld vanuit alle hoeken bekijken”

    Dat lijkt mij toch juist niet!? Als je er recht voor zit is niet aan de hand en kan ik me er wat bij voorstellen maar als je van onder een hoek kijkt lijkt me een gebogen scherm niet echt handig.

    Eigenlijk zie je dat al op de foto bij het artikel, een deel van het scherm heeft een veel grotere kijkhoed dan de ander. Dat lijkt me niet echt bevorderlijk voor de kwaliteit. Of vergis ik me?

  2. Ik zie het voordeel ook niet, behalve dat het er geiler/ nieuwer uitziet. Het IMAX effect met overal om je heen beeld krijg je niet met een scherm wat aan de andere kant van de woonkamer staat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *