Gebogen Samsung is officieel: de Galaxy Round


Samsung heeft de Galaxy Round officieel gepresenteerd, de eerste telefoon met een gebogen OLED-display.

Terwijl wij even het nut van een naar binnen gebogen display proberen te ontwaren, geven we jullie de specificaties. De De Galaxy Round is net als de Galaxy Note 3 uitgerust met Android 4.3 en heeft een Snapdragon 800 quadcore-processor die op een kloksnelheid van 2,3 GHz draait. De camerasensor aan de achterkant is 13 megapixels groot, en de batterij heeft een accu van 2800 mAh. De achterkant is overigens van hetzelfde kunstleder met nepstiksels als de Note 3. In ieder geval beter dan het dunne plastic van de Galaxy S4.

Roll Effect

Zoals eerder gezegd is het 5,7 inch OLEd-scherm niet flexibel, maar staat het in een vaste stand. Bij de gebogen OLED-TV’s van Samsung zien we het nut daar nog wel in, aangezien de kijkafstand van de tv op gelijke afstand van je oog komt te liggen. Bij de Galaxy Round is het nog wat onduidelijk. De kromming zal ongetwijfeld lekker in de hand liggen, dat wel. Ook heeft Samsung de 7,9 mm dunne en 154 gram wegende Galaxy Round een functie genaamd “Round Interaction” gegeven. Hierbij wordt tijd, datum, batterijstatus en inkomende berichten weergegeven als je een kant van de telefoon naar beneden drukt. Check het filmpje:

[gv data=”UIEExKSjWi4″][/gv]

De telefoon is vooralsnog alleen in de kleur Luxury Brown te koop bij de Zuid-Koreaanse provider SK Telecom. Omgerekend kost de Galaxy Round 750 euro. Of hij ook naar Nederland komt kon niet door Samsung worden bevestigd.

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Round/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

10 reacties

  1. De telefoon op tafel leggen en typen gaat dus niet meer werken. Voor een groot toestel kan ik me voorstellen dat deze veel lekkerder in je broekzak zit aangezien die de ronding van je been dan volgt.

  2. Wel vet dat ze het op de markt (durven te) brengen. Nuttig of niet, je laat gewoon zien wat je kunt maken als fabrikant zijnde. Neem in de autobranche nu de concept cars. Heel mooi altijd maar vaak onpraktisch voor dagelijks gebruik maar wederom, men kan zien wat je in huis hebt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *