Gebruikers beginnen Facebook massaal te verlaten?

Tumbleweed Bonneville
Gaat Facebook dezelfde kant op als MySpace en Hyves? Als je kijkt naar de landen waar het allemaal begon dan lijkt het er wel op. In belangrijke landen zoals de VS en het Verenigd Koninkrijk zijn de afgelopen maanden miljoenen mensen gestopt met Facebook.

Onderzoeksbureau SocialBakers heeft een onderzoek gedaan naar de hoeveelheid Facebook gebruikers in verschillende markten. Daarbij zagen ze dat Facebook afgelopen maand 6 miljoen gebruikers verloor in de VS (-4%) en in het Verenigd Koninkrijk zo’n 1,4 miljoen (-4,5%).

Als we naar een periode van 6 maanden kijken dan zien we hetzelfde beeld: de VS raakte 9 miljoen bezoekers kwijt en in het Verenigd Koninkrijk waren het er 2 miljoen. Ook in landen als Canada, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Japan daalt de hoeveelheid gebruikers.

Naar de redenen kunnen we alleen maar gokken, maar een stukje Facebook-vermoeidheid zal ongetwijfeld een rol spelen. Ook het feit er steeds meer reclame op de site kan zorgen voor het afhaken van gebruikers, en ook de zorgen over privacy zullen een rol spelen.

En hoe zit het bij jou? Ben jij de afgelopen maanden meer of juist minder gebruik gaan maken van Facebook? (via: guardian.co.uk)

UPDATE: The Guardian heeft de cijfers blijkbaar verkeerd geïnterpreteerd, zo laat SocialBakers weten. “We state, quite clearly, on our site that these figures are rough estimates and cannot be used to determine Facebook traffic. Again, we explained this to The Guardian when they published a similar story some months ago.”

Nog geen reacties

 1. Ik ben een fan van social media, maar het vervelende op fb op het moment is dat iedereen van die onzinnige filmpjes of foto’s liken waardoor het ook op mijn timeline wordt weergegeven wat zeer hatelijk is.

  • @rubenpriest: Hangt ook een beetje af van hoeveel “onzinnige” vrienden je hebt. Sommige mensen maken er een sport van om zoveel mogelijk Facebook “vrienden” te hebben. Dan komt er al snel een berg troep voorbij.

   • @dennis: Mijn collega’s op het werk liken altijd die filmpjes van “The Craziest Fights Ever” etc. Heel vervelend en heb al gevraagd of ze ermee willen kappen. Als het zo aanhoud verwijder ik ze gewoon weer. Ik heb weinig onzinnige vrienden, maar oude klasgenoten van 5 jaar geleden kan ik op zich wel missen als ze ook dat soort praktijken gaan doen.

 2. als die spelletjes die de mensen maar spelen maakt me niet uit, maar dat ze dat 100x op een dag laten zien of evenveel hiervoor uitnodigen, dat slaat me tegen.

  ook merk ik in mijn vriendenkring en werk dat er meer en meer mensen Google Plus ontdekken. Ze hebben dan bv een Android en Google Account en ontdekken dan Google + dat veel minder “druk” is dan facebook.

 3. Hoe eerder dat facebook pleite is hoe beter.

  Helemaal naar wordt je er van, door FB app voorgeinstalleerd in ROM op je telefoon bijvoorbeeld, zodat je het niet eens (makkelijk) kunt verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *