Gebruikers klagen over strepen op scherm nieuwe Apple Watch

Auteur: , 11 Reacties
Strepen op het scherm van de Apple Watch

Lekker dan... Heb je een gloednieuwe Apple Watch Series 3 om je pols, blijkt er wat mis met de displays van de smartwatch.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak is, maar het probleem is duidelijk: de nieuwe Apple Watch heeft last van strepen aan de zijkant van de display. Mogelijk is vocht de oorzaak, maar daar heeft Apple nog niet op gereageerd. Het zou ook redelijk pijnlijk zijn als er vocht onder het scherm van je waterdichte horloge komt…

Mocht je twijfelen of je wel of geen strepen ziet: ze vallen het meest op als het scherm uit is. Daarnaast maak je ze eventueel beter zichtbaar door wat vingervegen achter te laten op de display. Zie jij de strepen ook? Ga dan met je horloge naar de Apple Store, want dan zou alles netjes gefixt moeten worden.11 reacties

quote; “Het is nog niet bekend wat de oorzaak is”

En dan eindigen met “Zie jij de strepen ook? Ga dan met je horloge naar de Apple Store, want dan zou alles netjes gefixt moeten worden”

Hoe kan iets gefixt worden als je de oorzaak niet weet?
@pawarana: apple heeft het probleem reeds erkent en kan voor gratis reparatie naar apple store. Ze weten dus wat het probleem is blijkbaar.
@pawarana: zoals je alles repareert bij Apple. Een ventje (verkoper) van 20 kijkt ernaar, besluit na 2 minuten dat het niet op te lossen valt, geeft je een nieuwe. Als je verzekerd bent heb je geluk, zo niet dan mag je minstens €350 dokken. Seen it, been there, done that.
Lijkt erg veel op de strepen die men zag bij schermreparaties op de iPhone 6. Meerdere keren meegemaakt.
Soms was herinstalleerde voldoende om ze weg te krijgen.
Zoals ik al vaker zei, Apple is niet meer wat het geweest is als het aankomt op kwaliteit van de hardware en de software.
Vrijwel alle nieuwe producten of software releases hebben issues en dat voor premium prijzen.

Bij dit kermis horloge is het helemaal een schandaal als je ziet wat je ervoor moet betalen.
@turbobrick: iets met afgunst,misschien wat harder werken hoef je niet alles af te kraken wat je niet kan betalen
@progames: Tja simpele zielen komen met goedkope antwoorden zoals de jouwe.
Kan je niet betalen, afgunst, jaloers …. Ja, lekker simpel.

ik houd het liever bij feiten en zelfs na 3 jaar vinden de meeste mensen dit nog steeds een lelijk ding (kinder kermis horloge) en de prijzen blijven premium voor iets dat nog geen dag mee gaat en nu hardware issues heeft.

Dit is niet mijn wijsheid maar je leest dat overal, de reviews staan er vol mee.
@turbobrick: turbo turbo turbo ….je hebt pas een epistel geschreven over waarom de hoge prijs van telefoons te rechtvaardigen ( HELEMAAL mee eens en was trots op je hoor ) … maar hetzelfde geld voor smartwatches bro.

Je was het zelf met mij eens dat mijn fitbit charge 2 een goede keuze was. Beter dan de apple watch. Nu ging dat over batterij .. en dat klopt.

MAAR… relativerend … mijn fitbit koste 179 euro. Stuk goedkoper zou je zeggen. monochroom … slechts paar gezondheids functies…. beperkte app … geen notificaties behalve sms en bellen … MEGA buggie … bandje reeds vervangen door fabricage fout …. geen touchscreen … en dat voor 179 euro….

Diezelfde gezondheidsfuncties heeft de AW ook ( zelfs beter vilgens reviews ) … Maar de AW heeft nog HONDERDEN extra in te stellen zaken en apps van derden … groter kleurenscherm etc etc etc etc

Het is een computer om je pols … en hier geld hetzelfde vior als je epistel over de prijs van telefoons. Dat was terecht … en nu ineens weer niet …. fitbit heeft een schappelijke prijs …. AW is een duur kermis horloge … dubbele moraal turbo …

Over smaak valt niet te twisten … je vind hem leleijk .. prima .. dat kan. Maar je opmerking over reviews gaat weer nergens over … zijn bergen goede reviews te vinden … smartwatch van het jaar etc etc etc. en NIET alleen geschreven door fanboys.

Jup batterij is voor mij niet genoeg … dus daarom koop ik hem niet … maar wil niet zeggen dat er bergen mensen zijn waar hij prima voldoet
@dgh74: De fitbit is een tracker en idd veel beperkter dan de AW.
Je kan de fitbit geen echte smart watch noemen want er ontbreekt te veel daarvoor.

Als je gaat kijken naar de AW als echte SW dan moet je ook kijken naar de Samsung Gear S3 (die ook werkt op een iphone overigens).
Tja die blaast de deuren van de AW af.

– accu gaat tenminste 2x zolang mee, en dat met een groter screen, always display, mooier display.

– Design hoeven we het niet eens over te hebben, de AW is al jaren hetzelfde en het is nog steeds een kermis horloge om te zien. Vierkant is voor een horloge gewoon niet mooi voor de meesten. De S3 oogt mooi en zelfs stoer en kan je gewoon dragen zonder dat het direct opvalt dat je met een geeky watch rond loopt

– Prijs is ook een verschil. de AW gaat geen stuiver naar beneden en nu koop je een S3 al voor 239 euro. Behoorlijk verschil !

– Bandjes kan je wisselen bij de S3 en is een standaard maat (22mm), geen specifieke bevestiging zoals bij de AW en je afhankelijk bent van Aliexpress knock off of bandjes van Apple die rustig net zoveel kunnen kosten als je Fitbit.
Bij de S3 heb je de keuze uit ongeveer 3 miljoen bandjes en qua prijs vanaf 1 kwartje tot honderden euro’s. Meer keuze in stijlen, kleur, kwaliteit en prijs dus dan inwoners in NL

– De bediening van de S3 is veel beter dankzij de ring ipv die kleine kroon aan de zijkant.
Zelfs Apple faboys die vergelijkings reviews doen geven dat toe.

– Always on display op de S3 en dus altijd gewoon de tijd kunnen zien, een primaire functie van een horloge in tegenstelling tot de AW die 99% van de tijd zwart is en je een jerk move moet maken om de tijd te zien. En dan nog haal je met moeite het einde van de dag met de AW .. Kansloos

– Draadloos opladen standaard met de S3, bij de Aw kan dat maar het laadstation van Apple is er nog niet, lekker makkelijk.

Nou ik denk dat het wel duidelijk is dat de AW qua smartwatch gewoon lichtjaren achterloopt. Het begon met de prijs en vooral het design en nu vrijwel met alles en dan ook nog eens hardware issues.

Zoals ik al vaker zei, Apple van 5 jaar geleden is NIET het Apple van NU.
@turbobrick: je slaat weer door. Het gaat er om … een BEPERKTE TRACKER van 179 klinkt aantrekkelijk. Maar is eigenlijk naar verhouding veel duurder dan een smartwatch van 369 euro.

En ja de S3 is ok. De draairing is een betere oplossing … maar persoonlijk heb ik liever een vierkant scherm bij een smartwatch. Heel veel van die voordelen die je noemt ( batt bv ) zijn terecht. Maar dat is niet zo moeilijk …. het is een mega WANDKLOK om mijn iele polsjes :-) …. dus ja daar kan goedkopere ( grotere ) techniek in … ja een dikkere batterij etc etc etc …
@turbobrick: aw en de s3 werkt maar heel beperkt op een iphone ( de schuld van apple trouwens ).

Keeuze uit bandje meer dan genoeg. Ook mijn fitbit heeft geen always on … en is werkelijk geen probleem in dagelijks leven. Aw heeft een prima lader.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).