Gedoe: iPhone X draadloos opladen in een Mercedes

Gedoe: iPhone X draadloos opladen in een Mercedes
Alles behalve een eenvoudige handeling.

Nieuwe auto’s krijgen steeds meer nieuwe technieken aan boord. Dat is fijn, alleen dan moet het wel probleemloos werken. Micah Singleton van techsite The Verge kwam erachter dat sommige zaken toch niet zo vlekkeloos lopen.

Zo probeerde hij aan boord van een nieuwe Mercedes E-klasse zijn iPhone X op te laden. De Mercedes heeft een draadloze laadfunctie verwerkt in de middenconsole. Leg je ondersteunde smartphone op het matje en het apparaat zal worden opgeladen. De iPhone 8 en iPhone X kunnen (ook eindelijk) draadloos worden opgeladen. In de Mercedes E-klasse lijkt de feature echter niet te werken.

De iPhone 8 en iPhone X beschikken naast draadloos laden, tevens over NFC-techniek. Net als een moderne pinpas waar je contactloos mee kunt betalen. De Mercedes heeft ook NFC-technologie aan boord en hier botsen de twee technieken.

De iPhone denkt namelijk dat het tijd is om een betaling uit te voeren. De smartphone van Apple opent automatisch Apple Pay. Dit heeft tot gevolg dat de muziek automatisch wordt gestopt. Behoorlijk irritant.

Er is geen mogelijkheid om dit issue te verhelpen. Er moet actie vanuit Apple of Mercedes worden ondernomen om het euvel te fixen. Het alternatief is de iPhone laden met een ouderwetse kabel in de auto. Of luisteren naar de radio/CD. Of je koopt een Android smartphone.

24 reacties

  1. Dit is geen fout, dit is een feature. Betalen bij een ritje in een Mercedes E-klasse is volstrekt normaal. Apple en Mercedes hebben deze “quick taxi pay feature” gewoon samen ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *