Gedoe: iPhone X draadloos opladen in een Mercedes

Auteur: , 24 Reacties
Gedoe: iPhone X draadloos opladen in een Mercedes

Alles behalve een eenvoudige handeling.

Nieuwe auto’s krijgen steeds meer nieuwe technieken aan boord. Dat is fijn, alleen dan moet het wel probleemloos werken. Micah Singleton van techsite The Verge kwam erachter dat sommige zaken toch niet zo vlekkeloos lopen.

Zo probeerde hij aan boord van een nieuwe Mercedes E-klasse zijn iPhone X op te laden. De Mercedes heeft een draadloze laadfunctie verwerkt in de middenconsole. Leg je ondersteunde smartphone op het matje en het apparaat zal worden opgeladen. De iPhone 8 en iPhone X kunnen (ook eindelijk) draadloos worden opgeladen. In de Mercedes E-klasse lijkt de feature echter niet te werken.

De iPhone 8 en iPhone X beschikken naast draadloos laden, tevens over NFC-techniek. Net als een moderne pinpas waar je contactloos mee kunt betalen. De Mercedes heeft ook NFC-technologie aan boord en hier botsen de twee technieken.

De iPhone denkt namelijk dat het tijd is om een betaling uit te voeren. De smartphone van Apple opent automatisch Apple Pay. Dit heeft tot gevolg dat de muziek automatisch wordt gestopt. Behoorlijk irritant.

Er is geen mogelijkheid om dit issue te verhelpen. Er moet actie vanuit Apple of Mercedes worden ondernomen om het euvel te fixen. Het alternatief is de iPhone laden met een ouderwetse kabel in de auto. Of luisteren naar de radio/CD. Of je koopt een Android smartphone.24 reacties

Dit is geen fout, dit is een feature. Betalen bij een ritje in een Mercedes E-klasse is volstrekt normaal. Apple en Mercedes hebben deze “quick taxi pay feature” gewoon samen ontwikkeld.
@mashell: hij is toch wel weer leuk hoor
@mashell: Normaal vind ik de taxi-grappen altijd achterhaald en flauw, maar ik moest om deze toch wel hartelijk lachen!
@mashell: Als je in een fake taxi stapt heb je dat allemaal niet nodig.
@racerx: nee dan betaal je gewoon in natura (hebben andere mensen mij verteld)
@rhellema: telefoon dan wel even op trilstand zetten
Android!!
@joostie: lekker hè?…af en toe gewoon eens schreeuwen!
@joostie: Android bulkt van de virussen
Off-topic

Misschien kan iemand het uitleggen op de android app is dit artikel 8 minuten geleden geüpload, eerste reactie is geplaatst 2 uur geleden. 😲
@isn1981: illuminati
@isn1981: stond waarschijnlijk eerder op apparata
Of je zet gewoon NFC uit?
@pordon: Is geen Android dat je zelf mag bepalen of het aan/uit staat.
Zo belanden we alsnog in de iOS/Android non-discussie :)
Persoonlijk zou ik de Mercedes inruilen en de iPhoney XQi houden! Is de draadloze oplaadfunctie al vrijgegeven in iOS 11.2?
Je kan je bijtelling gewoon pinnen in een Mercedes?
Sjongejongejonge, moet je als één of andere pauper je telefoon opladen met een kabeltje. Pure armoede brom ik je!
@2wheeler: als je duizenden euros betaald voor je mercedes, en nog eens extra betaald voor draadloos opladen in je auto, waarna je 1150euro betaald voor je gsm mag je verwachten dat het werkt vind ik.
@acizane80: Onzin, dat heeft helemaal niets met prijs te maken. Als Mercedes aangeeft dat het werkt met jouw telefoon dan mag je er van uit gaan dat het werkt. Geeft Mercedes niet aan met welke telefoons het werk (ik weet niet of Mercedes dat doet) dan kan je je bedenken dat het handig is om even te controleren of het werkt met jouw telefoon voordat je die optie besteld.
@2wheeler:
Inderdaad.
Rich people problems …
@acizane80 vind ik ook.
Mooi he dat premium Iphone gedoe …
De hoofdprijs betalen en dan loop je hiermee te kloten terwijl een Android toestel van een paar honderd euro dat probleemloos doet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).